Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zachránili život omačtyřicetiletému muži

MLADOBOLESLAVSKO - Policisté prap. MATULA Miloš a prap. BARTOŃ Slavomír z obvodního oddělení Mladá Boleslav svým profesionálním přístupem a rychlým zásahem zabránili zmaření jednoho lidského života.  

Na linku 158 jsme přijali oznámení od řidiče, který projížděl po rychlostní komunikaci R10. Při projíždění úsekem na 48 km viděl postavu muže, který seděl na zábradlí mostu a byl připraven skočit přímo na komunikaci. Neprodleně byla vyslána hlídka policistů Obvodního oddělení Mladá Boleslav, která po příjezdu na místo ihned začala s mužem komunikovat. Zjistili, že muž je ve špatném psychickém stavu, pláče a tvrdil že si chce vzít život. Policisté nezaváhali a společně se strážníkem městské policie Kosmonosy se jim podařilo osmačtyřicetiletého muže zachránit a předali jej do péče lékařů.  
 
Policistky a policisté se při své každodenní činnosti setkávají s nejrůznějšími případy a s nejrůznějšími lidskými příběhy. Čelí mnohdy nadávkám a arogantnímu chování některých občanů. Vždy však musí přistupovat k řešení konkrétního případu profesionálně a v duchu etického kodexu. Případy, kdy jde o lidské životy, patří k těm, které jsou pro policisty nejnáročnější. Ať už jsou to dopravní nehody, vzájemná napadení občanů, loupežná přepadení nebo pátrání po dětech, nemocných či seniorech či pokusech o sebevraždu. Právě tyto jsou pro policisty psychicky nejnáročnější. A pokud se podaří policistům zachránit lidský život, je to známka toho, že práce policistů má smysl.
 
 
mjr. Bc Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
KŘ P ČR Středočeského kraje
10. ledna 2015

vytisknout  e-mailem