Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté zachránili sebevraha

TEPLICKO - Muži sundali z krku oprátku; Okradený muž... 

Policisté zachránili sebevraha

     Dvěma policistům z obvodního oddělení v Dubí se podařilo zachránit život muži, který chtěl spáchat sebevraždu. V noci z neděle na pondělí kontaktovala tísňovou linku žena, jejíž manžel jí zavolal, že snědl nějaké opiáty a zapil je alkoholem, obavu o jeho život v ní vzbudila i SMS zpráva, že už dál nemůže a loučí se. Policisté společně s oznamovatelkou ihned začali pátrat v okolí trasy, kterou muž obvykle jezdil do práce, soustředili se hlavně na lesní cesty, protože muž manželce telefonicky sdělil, že je u nějaké závory, což se potvrdilo, když v lokalitě Sedmihůrky našli jeho auto. Začali po něm v okolí pátrat a po chvíli ho našli oběšeného na větvi stromu, okamžitě mu sundali smyčku z krku a poskytli muži první pomoc, následně byl předán do péče lékařů. Díky telefonátu oznamovatelky a aktivnímu a pohotovému zásahu policistů se tak na poslední chvíli podařilo zachránit lidský život.

Okradený muž

     Policisté pátrají po neznámé pachatelce, která je podezřelá z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podle oznámení poškozeného, který si v noci přijel do Trnovan pro kebab, využila žena chvíle, kdy vystupoval z auta a z ruky mu vytrhla peněženku s doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Následně se dala i s kořistí na útěk, celkovou škodu oznamovatel vyčíslil na deset tisíc korun. Pokud se podaří totožnost zlodějky zjistit, hrozí jí v krajním případě až dvouletý trest odnětí svobody.

Nesplácí půjčky

     Až pětiletý trest odnětí svobody hrozí 24leté ženě, která prostřednictvím internetu uzavřela dvě smlouvy o hotovostním úvěru, které však nesplácí. Od společnosti poskytující nebankovní půjčky si půjčila přes sto tisíc korun, navíc lhala o výši svého měsíčního příjmu. Žena byla obviněna z přečinu úvěrového podvodu, vyšetřována je na svobodě.

18. 10. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem