Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté zachránili otrávenou ženu

Frýdecko-místečtí policisté na poslední chvíli zachránili 37letou ženu před jistou smrtí, kterou si sama zvolila, když už dál nedokázala řešit svoje problémy. 

             
Ilustrační foto: Deník.czIlustrační foto: Deník.cz
Matku tři dětí policisté ještě včas objevili v jejím autě, kam si po spolykání velkého množství léků zavedla přes okno hadici s výfukovými plyny. Záchranná služba ženu převezla do nemocnice a nyní je již v péči psychiatrů.
               Hodinu před pondělní půlnoci zazvonil na operačním středisku frýdecko-místecké policie na tísňové lince 158 telefon. Když se operační důstojník představil, bylo ve sluchátku chvíli ticho. Až na druhou výzvu operátora se v telefonu ozval plačtivý hlas ženy, která pouze sdělila: "chci se zabít". Zkušený policista se ji snažil rozmluvit a zejména zjistit, kde se právě nachází. Po chvíli neznámá žena pouze řekla, že je u nějakého hřbitova ve Frýdku-Místku. Pak už bylo ve sluchátku slyšet pouze pláč a vypnutí telefonu.
              Po oznámení se ihned rozjeli policisté po Frýdku-Místku. Jedna z hlídek si po chvíli všimla, že v boční ulici nedaleko městského hřbitova stojí před garáži nastartovaný automobil. Při jeho kontrole policisté zjistili, že výfukové plyny jsou hadicí přivedeny do kabiny vozu a uvnitř seděla žena. Podařilo se jim ji ze zamčemného zamořeného vozu rychle vytáhnout ven a přivolaná záchranná služba ji odvezla do nemocnice. Nyní je 37letá žena, matka tří dětí již mimo ohrožení života a je v péči psychiatrů. Svým jednáním chtěla řešit finanční problémy se kterými si nevěděla rady.

Ivan Žurovec

vytisknout  e-mailem