Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté z Vlašimi dohlíží na bezpečnost ve městě

BENEŠOVSKO - Na vlakovém a autobusovém nádraží opakovaně řeší případy výtržnictví. 

Policisté z Obvodního oddělení ve Vlašimi museli v poslední době řešit několik případů výtržnictví, a to především na vlakovém a autobusovém nádraží ve Vlašimi nebo jejich okolí.

I v denní době se zde schází osoby, které na veřejnosti konzumují alkohol nebo mezi nimi dochází k různým potyčkám.

Na konci měsíce ledna policisté vyjížděli k oznámenému napadení na vlakovém nádraží. Šestadvacetiletý podezřelý muž nejprve požadoval po jiném muži, který čekal na nástupišti, cigaretu. Když se jí nedočkal, začal nadávat a následně poškozeného i fyzicky napadl. Policisté 26letému muži následně sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a ublížení na zdraví, za což mu hrozí až 3 roky vězení.

Jen o několik dní později, v polovině měsíce února, vlašimští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a ublížení na zdraví dalšímu muži, teprve 18letému mladíkovi, který v odpoledních hodinách, ve vestibulu vlakového nádraží, napadl poškozeného muže několika údery do obličeje. I jemu za uvedené jednání hrozí až 3letý trest odnětí svobody.

Policisté všechny tyto případy a situaci nejen na vlakovém a autobusovém monitorují, zjištěná protiprávní jednání okamžitě řeší v souladu s platnou legislativou a především zvýšeným dohledem nad bezpečností a veřejným pořádkem se snaží těmto situacím předcházet.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
7. března 2024

vytisknout  e-mailem