Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté z SPJ zachraňovali lidský život

Ms kraj - přesvědčili o svých kvalitách. 

Policisté ze Speciální pořádkové jednotky opět přesvědčili o svých kvalitách, tentokrát však nešlo o pracovní úspěchy, kterými se mohou pyšnit téměř každodenně, ale o prokázání osobní statečnosti při záchraně života. 

Dnešního dne byli tito policisté vyslání k plnění úkolů do Vrbětic, když si povšimli vozidla převráceného na střechu, které krátce před tím havarovalo. Řidičce, jež byla ve značném šoku, byla ve služebním vozidle poskytnuta vyškoleným zdravotníkem téměř profesionální první pomoc. Do příjezdů Hasičského záchranného sboru a také rychlé záchranné služby se postarali nejen o ženu, která krátce před tím havarovala, ale také o plynulost a bezpečnost silničního provozu řízením dopravy.

Policisté ze Speciální pořádkové jednotky si však neodpočinuli ani při cestě zpět. Před obcí Petrůvka zaregistrovali havarované vozidlo, které při nehodě porazilo několik stromů a narazilo do násypu u cesty. Zraněné řidičce byla opět poskytnuta první pomoc, z důvodu lokálního zahoření vozidla museli policisté použít také hasicí přístroj.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství Moravskoslezského kraje
28. července 2016

Odkazy do noveho okna

IMG-20160728-WA0018

IMG-20160728-WA0018 

Detailní náhled

IMG-20160728-WA0019

IMG-20160728-WA0019 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem