Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté z Oddělení hlídkové služby Benešov zadrželi 3 osoby, které se měli vloupat do vozidla v Jindřichově Hradci

BENEŠOVSKO - U nich našli i vyšší finanční hotovost. 

Dne 10. prosince 2021 přijala hlídka policistů z Oddělení hlídkové služby (OHS) Benešov krátce po 15. hodině oznámení od operačního důstojníka, že v Jindřichově Hradci mělo dojít k vloupání do nákladního vozidla a odcizení finanční hotovosti ve výši asi 130 tisíc korun.

Dále se policisté dozvěděli, že osobní automobil, ve kterém se mají podezřelé osoby pohybovat má směřovat do Prahy. Pří výkonu hlídkové činnosti si na silnici I/3 na 13,5 km směrem na Benešov policisté všimli, že kolem nich projíždí podezřelé vozidlo a proto se za ním ihned vydali, aby ho zastavili.

Vozidlo Škoda Roomster policisté předepsaným způsobem zastavili a řidiče, společně s jeho dvěma spolujezdci vyzvali, aby opustili vozidlo do bezpečného prostoru a následně řidiče vyzvali k předložení dokladů. Dvaapadesátiletý muž z Ukrajiny předložil policistům cestovní pas, a další dva spolujezdci taktéž prokázali svou totožnost, kdy policisté zjistili, že se taktéž jedná o cizince.

U obou spolujezdců byla nalezena finanční hotovost ve výši 41.500 Kč a 94.500 Kč, kterou měly obě osoby v náprsní kapse bundy. Všechny osoby na místě zadrželi a sdělili jim podezření z přečinu krádeže, za což jim v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
22. prosince 2021
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem