Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté z Boskovic pomohli zachránit lidský život

BOSKOVICKO: Jeden z policistů masíroval hrudník a druhý připravoval defibrilátor. 

Policisté z obvodního oddělení v Boskovicích mají ve svých vozidlech k dispozici automatické externí defibrilátory (AED). Jedná se o život zachraňující přístroj nezbytný pro obnovu srdeční činnosti.

Právě tento přístroj využila policejní hlídka v sobotu 1. února 2020 v Boskovicích, v ulici Chrudichromská. Krátce před půlnocí přijalo operační středisko oznámení s žádostí zdravotnické záchranné služby o asistenci hlídky Policie ČR s AED. V areálu místní firmy mělo dojít k srdeční zástavě jednoho z pracovníků. Na místo byla vyslána boskovická policejní hlídka vybavená defibrilátorem. Ta během velmi krátké doby dorazila do firmy.  Jeden z policistů u pacientky zahájil nepřímou masáž srdce a druhý aktivoval defibrilátor. Ten po vyhodnocení srdeční činnosti provedl výboj. Tím se podařilo obnovit životní funkce čtyřicetileté ženy. To už na místo dorazila také zdravotnická záchranná služba, která si pacientku převzala do své péče. Rychlý sled událostí a profesionální jednání policistů, včetně následné rychlé pomoci záchranářů napomohly k obnovení životních funkcí ženy.   

Díky skvělé práci, profesionalitě, odpovědnému a pohotovému přístupu, ale i na místě vzájemné spolupráci všech zúčastněných se podařilo zachránit lidský život. Tímto všem patří velké poděkování.

por. Lenka Koryťáková, 6. února 2020

Odkazy do noveho okna

Hlídka OO Boskovice

Hlídka OO Boskovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem