Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté z Benátek nad Jizerou velmi rychle sdělili podezření z krádeže 3 mužům

MLADOBOLESLAVSKO – Jelikož mají trestní minulost, mohou skončit až na 3 roky ve vězení. 

Velmi rychlou práci  při dopadení podezřelých mužů odvedli policisté z Benátek nad Jizerou společně s kriminalisty z Mladé Boleslavi.

Podezřelý 29letý, 31letý a 32letý muži měli v době od 27. do 28. července 2022 vniknout do klubovny v Benátkách nad Jizerou a tam odcizit věci v celkové hodnotě 26 tisíc korun. Jednalo se o prázdné pivní sudy, halogenová světla, ale především jízdní kolo a přilbu.

Právě neznámého muže na odcizeném kole si všiml známý majitele jízdního kola a na místo zavolal policisty. Policisté pak zjistili, že kolo bylo odcizeno z klubovny a následně se dopátrali i k dalším dvěma podezřelým mužům. Ty zadrželi a zajistili dostatečné množství důkazů, díky kterým jim mohli  hned následující den sdělit podezření z přečinu krádeže ve spolupachatelství. Jelikož za sebou již všichni mají trestní minulost a byli za obdobnou trestnou činnost odsouzeni v posledních třech letech, hrozí jim až 3letý trest odnětí svobody.

Mladoboleslavští kriminalisté navíc sdělili podezření 31letému muži z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, protože u něj před několika měsíci nalezli 3 gramy hnědé krystalické látky s účinnou látkou metamfetaminu.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
2. srpna 2022

vytisknout  e-mailem