Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté z Bělé pod Bezdězem zachraňovali život

MLADOBOLESLAVSKO – Muži poskytovali pomoc až do příjezdu ZZS. 

Úterní služba 24. října 2023 se policistům z Obvodního oddělení Bělá pod Bezdězem během několika vteřin změnila v boj o život 45letého muže, který náhle zkolaboval na ulici.

Kolem 17. hodiny na zvonek obvodního oddělení zazvonil muž, který policistům uvedl, že na náměstí v Bělé pod Bezdězem zkolaboval muž. Policisté prap. Václav Šejnoha a prap. Radek Sokola na nic nečekali a okamžitě běželi na místo, kde se nacházel muž v bezvědomí. S sebou si vzali medivak a automatizovaný externí defibrilátor AED.

Když na místo po chvilce přiběhli, uviděli muže v bezvědomí, kterému již poskytovala první pomoc žena. Právě ona na místo přišla s mužem, který běžel k policistům pro pomoc a ona okamžitě započala masáž srdce. Prap. Šejnoha u muže v bezvědomí zkontroloval životní funkce a zjistil zástavu dechu, proto započal s kardiopulmonální resuscitací a prap. Sokola mezitím muži připojil přístroj AED. Přístroj po analýze výboj nedoporučil a dal pokyn k pokračování v resuscitaci. Takto policista pokračoval asi dalších 9 minut, a to až do příjezdu ZZS a převzetí muže do péče. Po příjezdu se záchranářům povedlo obnovit životní funkce 45letého muže a převezli jej od mladoboleslavské nemocnice.

Lékař zdravotnické záchranné služby závěrem konstatoval, že okamžitou reakcí a započatou resuscitací ze strany kolemjdoucí ženy a následnou nepřetržitou, téměř desetiminutovou, resuscitací ze strany policistů všichni zúčastnění zachránili muži život.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
30. října 2023

Odkazy do noveho okna

prap. Radek Sokola a prap. Václav Šejnoha

prap. Radek Sokola a prap. Václav Šejnoh... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem