Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté vyšetřují zákeřný útok na invalidu

BRNO: Surovec byl dopaden - Aktualizace. 

V minulých dnech brněnští kriminalisté, na základě několika klíčových poznatků získaných od veřejnosti, dopadli drogově závislého lupiče z Cejlu. Dvacetiletý mladík včera po rozhodnutí soudce skončil na vazbě, kde si počká na hlavní líčení. Policisté velmi děkují všem občanům, kteří se jim ozvali.

por. Petr Vala, 28. ledna 2022, 8:45 hodin  - Aktualizace.

Hyenismem nejvyššího kalibru se minulou středu prezentoval dosud neznámý lupič v centru Brna. Ten si krátce před pátou hodinou odpolední za svou oběť vybral tělesně postiženého staršího muže. Toho si vyhlédl na rušné ulici přesně ve chvíli, kdy se poškozený pokoušel vstoupit do domu. Předtím ho ale ještě nenápadně sledoval a dokonce drze nahlížel do odložené nákupní tašky. Brutální útok následoval vzápětí, jakmile se napadený nacházel v průchodu. Tam do něj neznámý surovec zákeřně zezadu silně strčil, kdy poškozený tvrdě upadl na zem. Následovala krátká potyčka, po které útočník získal mužovu peněženku a z místa bleskově utekl. Jenomže krádeží to neskončilo, vážně zraněného muže museli totiž záchranáři urgentně převést do Vojenské nemocnice.

Surovou loupeží se v současné době zabývají brněnští kriminalisté, kdy agresorovi v případě dopadení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Kromě pachatele (červená barva) policisté potřebují hovořit i další osobou. Jedná se o klíčového svědka (zelená barva), který se jen chvilku před napadením pohyboval v bezprostřední blízkosti místa činu. Ten by pak svou případnou svědeckou výpovědí mohl významným způsobem přispět k objasnění případu. Pokud někoho na kamerovém záznamu poznáváte, okamžitě volejte tísňovou linku 158.

Hledaný lupič je tmavší pleti a štíhlé postavy. Oblečený byl do šedé bundy s kapucí s černými lemy na rukávech a v pase. Dále měl na sobě kapsáčové kalhoty a černé lesklé kotníkové boty.

por. Petr Vala, 21. ledna 2022.

vytisknout  e-mailem