Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté vypátrali odcizené auto i s pachatelem

KRAJ VYSOČINA: Silnice v okolí Nového Města na Moravě jsou bez obtíží sjízdné 

Dnes pokračuje dalším závodním dnem Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Proto bude pokračovat také policejní bezpečnostní opatření se zaměřením zejména na zajištění plynulosti a bezpečnosti v dopravě i na zabezpečení veřejného pořádku. V průběhu pondělí a úterý, kdy probíhaly ve Vysočina Aréně tréninky, jsme v souvislosti se sportovní  akcí nemuseli řešit žádné protiprávní jednání.
Policisté ve Žďáře nad Sázavou přijali včera oznámení o krádeži osobního vozidla. Neznámý pachatel odcizil zaparkované vozidlo VW Golf v úterý dopoledne mezi devátou a desátou hodinou. Auto bylo zaparkované na parkovišti na ulici Brodská ve Žďáře nad Sázavou. Ještě téhož dne odpoledne kolem šestnácté hodiny se policejní hlídce Dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod, která je nasazena na v okolí Nového Města na Moravě do policejního opatření, podařilo vozidlo vypátrat v obci Mělkovice. Vozidlo řídil devětatřicetiletý muž z Písecka, který vozidlo dopoledne odcizil. Při výslechu v pozici podezřelé osoby se tento muž doznal nejen ke krádeži vozidla, ale také k další majetkové trestné činnosti, které se dopouštěl na Žďársku. Případ si proto převzali k provedení dalších úkonů vyšetřovatelé.
 
I když Vysočinu zasáhlo včera silné sněžení, na silnicích v okolí Nového Města na Moravě žádné problémy v dopravě ani se sjízdností komunikací nebyly. V této lokalitě je nepřetržitě v pohotovosti dostatečný počet techniky, která zvládla ošetřit všechny komunikace, které směřují do Nového Města na Moravě. Stejně tak se podařilo připravit všechna vyhrazená parkoviště tak, aby na nich mohli dnes, kdy závody pokračují, bez větších problémů zaparkovat fanoušci světového šampionátu.
Všechny fanoušky, kteří dnes pojedou na Mistrovství světa v biatlonu do Nového Města na Moravě přesto žádáme, aby vyjeli s dostatečným předstihem, protože komunikace na Vysočině jsou sice aktuálně sjízdné, ale během dne se může povětrnostní situace změnit. Pokud začne znovu sněžit, mohou nastat dopravní problémy, které by řidiče na cestě mohli zdržet. Řidiči by měli dbát pokynů policistů a dodržvat dopravní značení. I dnes budou v provozu všechny proměnné dopravní tabule, na nichž se řidiči dozví potřebné aktuální informace týkající se dopravy a parkování.
 
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komisař
13. únor 2013
 

vytisknout  e-mailem