Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté vypátrali cyklistu, který těžce zranil chodce

Po týdnech pátrání se podařilo policistům vypátrat cyklistu, který 30. října kolem 10 hodiny večer srazil na cestě dva chodce.  

       
Autor: PČR F-MAutor: PČR F-M
Matka se synem se vraceli domů po silnici z Kunčic pod Ondřejníkem do Čeladné na Frýdecko-Místecku. Šli po správné, levé straně, přijíždějícím autům se vyhýbali a upozorňovali na sebe rozsvícením displeje mobilního telefonu. Nepředpokládali však, že neosvětlený cyklista neuvidí je a naopak oni jeho. Ten také do nich nečekaně narazil, 58letou ženu povalil do příkopu a jejího 23letého syna udeřil čelem do obličeje. Pomohl sice oběma postiženým vstát, pak se ale jen omluvil a ujel. Zatímco žena utrpěla pohmožděniny, její syn dopadl mnohem hůře. Cyklista mu čelem prorazil lebeční kost, některé úlomky kosti se ani nenašly. Ze zranění se léčí dosud, čekají ho i plastické operace.
             Cyklista se o osud zraněných pranic nezajímal, nehodu nenahlásil. Kriminalisté však na místě zajistili důležité stopy. Týdny policisté po něm pátrali, až se ho při silniční kontrole podařilo zjistit a díky zajištěným stopám obvinit. Muž byl vyslechnut, ke svému činu se doznal. Na výzvu policie vydal jízdní kolo, kterým nehodu způsobil. To bude podrobeno znaleckému zkoumání. Za trestný čin ublížení na zdraví hrozí 24letému muži z Čeladné až 2 roky vězení.

Případ nevypovídá jen o vynikající práci kriminalistů na místě trestného činu a trpělivém, systematickém pátrání policistů z Frýdlantu nad Ostravicí po pachateli, završené úspěchem. Upozorňuje i na nebezpečí, které hrozí chodcům od neosvětlených jízdních kol. Bohužel policisté evidují nejeden případ, kdy cyklisté podobným způsobem chodce i usmrtili.
              
Ivan Žurovec

vytisknout  e-mailem