Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté vyjížděli na pomoc ženě se zdravotními obtížemi

TRUTNOVSKO – Pro tyto případy jsou také vybaveni přístrojem AED. 

Mezi náplň práce policistů patří mimo jiné také výjezdy k osobám se zdravotními obtížemi. Pro tyto situace jsou vyškolení a ve vozidle vozí navíc defibrilátor AED.

Jeden takový výjezd má za sebou hlídka policistů z obvodního oddělení v Hostinném. V pondělní 28. září krátce po půl desáté večer je požádala o součinnost zdravotnická záchranná služba, která vyjížděla ke starší ženě s podezřením na srdeční kolaps do obce Hostinné. V takových případech jde hlavně o čas a je důležité poskytnout pomoc co nejrychleji. Policisté na místo dorazili do několika minut jako první. Ležící ženě v bytě na zemi připojili přístroj AED a začali s resuscitací. I přesto, že v tomto případě defibrilátor nedoporučil výboj, podařilo se jim resuscitací obnovit ženě životní funkce. Záhy si ženu do péče převzali záchranáři, kteří ji převezli do nemocnice.

Takové výjezdy nejsou ojedinělé a již v mnoha případech se ukázalo, že takto nastavená součinnost a vybavenost přístrojem AED při záchraně toho nejcennějšího co máme, lidského života, je správným krokem.

nprap. Lukáš Vincenc
30. října 2020, 09:54

vytisknout  e-mailem