Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté vyjížděli k dalším pěti dopravním nehodám

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Za včerejší nehody může nepozornost řidičů a vysoká rychlost. 

Nepozornost a vysoká rychlost. To jsou hlavní příčiny včerejších dopravních nehod na Uherskohradišťsku, ke kterým museli policisté vyjíždět. Dvě nehody se staly ve stejnou dobu a to deset minut před polednem. K jedné vyjeli dopravní policisté. V Kunovicích v ulici Na Rynku řidič VW Caddy nedodržel dostatečnou vzdálenost za před ním jedoucí Dacií. Ve chvíli, kdy řidič Dacie zastavil z důvodu četného provozu, do něj řidič VW Caddy narazil. Ke druhé dopravní nehodě vyjeli buchlovští policisté. Ta se stala přímo v Buchlovicích v ulici Brněnská. Řidič kamionu při projíždění levotočivé zatáčky dostal na mokré vozovce smyk. Poté vjel přes chodník a záhon růží až na parkoviště, kde narazil do odstaveného auta. Předběžně je škoda odhadnuta na sedmdesát jedna tisíc korun.

Ve dvě hodiny odpoledne šetřili dopravní policisté srážku dvou aut v Uherském Hradišti v ulici T. M. Malinovského. Řidič Fiatu nedodržel bezpečnou vzdálenost od před ním jedoucí Felicie.

Za půl hodiny vyjížděli policisté do té samé ulice. I tady řidička nedodržela bezpečnou vzdálenost. S Fiatem narazila do Citroënu, který byl nárazem odhozen na Felicii, která stála před ním.

Poslední včerejší nehoda, která se také naštěstí obešla bez zranění, se stala před čtvrtou hodinou odpoledne mezi Starým Městem a Nedakonicemi. Řidič Hondy projížděl pravotočivou zatáčku vysokou rychlostí a dostal smyk. Poté vyjel mimo silnici, kde porazil dopravní značku a zůstal stát v poli.

Dechové zkoušky vyšly u všech řidičů negativní. Viníci si za porušení pravidel v silničním provozu vysloužili blokovou pokutu.

Nejen ranní mlhy, ale i mokrá vozovka a zvýšený provoz by měli řidiče donutit k tomu, aby byli více pozorní a předvídaví. Rychlost své jízdy musí přizpůsobit všem zmíněným okolnostem, aby dokázali včas a bezpečně zpomalit nebo dokonce zastavit!


23. října 2014, nprap. Milena Šabatová

Odkazy do noveho okna

dopravní nehoda Buchlovice

dopravní nehoda Buchlovice 

Detailní náhled

dopravní nehoda u Nedakonic

dopravní nehoda u Nedakonic 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem