Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté vyjíždějí na kontroly mysliveckých honů

KRAJ - V sobotu 19. října 2019 se policisté z oddělení zbraní vydali na další z kontrol mysliveckých honů v kraji. Tentokrát jejich cesta směřovala na Českodubsko. 

5Podzimní a zimní měsíce jsou již tradičně měsíci mysliveckých hodnů.

Aby vše probíhalo bez závad, vyjíždějí pravidelně policisté z Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Libereckého kraje na kontroly těchto honů po celém kraji. Kontroly se většinou provádějí v období od září až do prosince. Policisté je provádějí pravidelně, téměř každý týden, a to na základě plánu, který je zpracováván v návaznosti na informace, které obdrží, či si vyžádají od magistrátů, městských a obecních úřadů. Tyto informace na úřady zasílají myslivecká sdružení, která jinak nemají zákonnou povinnost tyto informace zasílat přímo Policii ČR.

Policisté na mysliveckých honech nekontrolují pouze samotné zbraně, tj. jejich technický stav a doklady nutné k držení a nošení zbraně jako je zbrojní průkaz, průkaz zbraně, dále také lovecký lístek a pojištění pro případ odpovědnosti za škody, ale také účastníky honu, myslivce, zda jejich schopnost k této činnosti není snížena požitím alkoholických nápojů či jiných návykových látek. 

1Tuto sobotu 19. října 2019 se policisté vydali na kontrolu do Mysliveckého sdružení v Petrašovicích u Českého Dubu, kde se konal hon zaměřený na bažanty. Hon zahájil místopředseda mysliveckého sdružení na slavnostním nástupu s trubači a loveckými psy. Ještě před slavnostním nástupem provedli policisté kontrolu náhodně vybraných myslivců, u kterých neshledali žádné porušení zákona. 

V letošním roce provedli policisté z oddělení zbraní v kraji zatím celkem kontroly  5 mysliveckých honů, kdy zkontrolovali 43 myslivců.

V loňském roce bylo provedeno celkem 25 kontrol v kraji  a zkontrolováno 234 myslivců.

V loňském, ani zatím v letošním roce nezjistili policisté při kontrolách žádné porušení zákona. 

V kontrolách budou policisté dle zpracovaného plánu i nadále po dobu "lovecké sezóny" pokračovat. 
 

19. 10. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem