Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté vědí, kdo vzal okap z mědi

DĚČÍN - Policisté vědí, kdo vzal okap z mědi a další páteční krimi.... 

Jednadvacetiletý mladík, který v tomto měsíci odcizil v obci Růžová z rekreační chaty měděný okap se svodem, má zaděláno na malér. Policisté z Hřenska ho totiž dopadli a včera mu sdělili podezření z krádeže a poškození cizí věci ve zkráceném přípravném řízení. Škoda, kterou majiteli zanechal včetně žlabu, který strhl, poškodil a nechal ležet, přesáhla hodnotu třinácti tisíc korun. Podezřelému hrozí až tříletý pobyt v nápravném zařízení. Vzhledem k tomu, že za obdobný skutek byl již v posledních třech letech trestán.
 
 
Trestní zákoník má averzi na ty, co kradou traverzy
 
Volně stojící kotel, železné traverzy a trubky plus další kovové předměty ležící na oploceném pozemku v Dobkovicích u Děčína sebrali v posledním měsíci dva výtečníci, které zase pro změnu později sebrali policisté z obvodního oddělení. Způsobená škoda dosáhla zhruba dvaadvaceti tisíc korun, zatímco hrozící trest může dosáhnout až dvouletého odnětí svobody. Tolik nabízí náš trestní zákoník za krádež vloupáním, pro kterou řeší dvojici muži zákona ve zkráceném přípravném řízení.
 
 
Do dvora provedl invazi za mědí a mosazí
 
Sběrný dvůr v Děčíně měl koncem týdne nevítanou návštěvu. Byl jí třiadvacetiletý mladík, kterého ze všeho nejvíce zajímal kontejner na barevné kovy. Zlikvidoval dva visací zámky, které ho dělily od obsahu, a poklady byly jeho. Vybral si přes šedesát kilogramů mědi a mosazi v hodnotě necelých osmi tisíc korun a zmizel. Po pár dnech se zase objevil, ale ve společnosti policistů z obvodního oddělení, kteří ho odměnili podezřením z krádeže vloupáním.
 
 
Nestihla obout na nožky boty, co vzala z rohožky
 
Dámské boty za pět stovek odcizila z rohožky na chodbě v činžovním domě v Rumburku dvaatřicetiletá žena. Jenže byla přistižena nájemníkem, což do původního plánu zcela jistě nepatřilo stejně jako podezření z krádeže, které jí pak sdělili místní policisté ve zkráceném přípravném řízení, a s tím spojená hrozba až tříletého vězení. Z posledních třech let má totiž za takový přečin už vroubek.
 
 
 
 
24.3.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem