Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté varují před možnými podvodníky

BEROUNSKO – Seniorovi namontovali novou střechu. 

Berounští policisté vyjížděli k případu, kdy šest neznámých mužů přijelo do chatové oblasti na našem okrese a oslovilo zde seniora, který se nacházel na pozemku své chaty. Muži nabídli, že mu pokryjí střechu novou plechovou krytinou. Jelikož senior již v minulosti uvažoval o výměně střechy, řekl mužům, že by potřeboval vědět, jak by plechová střecha vypadala. Ti neváhali, okamžitě vylezli na střechu a původní krytinu začali rozebírat. Senior jejich činnost už nemohl zastavit, neboť by do střehy po jejich úkonech zatékalo. Nechal je tedy pracovat a domluvil se na ceně, kterou mu nabídli a to na částce 8.000,-Kč. V průběhu montáže dělníci začali cenu navyšovat a po namontování celé střechy chtěli po seniorovi zaplatit 150.000,-Kč. Ten v žádném případě s takovou částkou nesouhlasil. Muži postupně zlevňovali, avšak cena stále zůstávala okolo sto tisíc korun. Muži dokonce nabízeli, aby s nimi jejich vozidlem jel do nejbližšího bankomatu, kde mohl peníze vybrat.

Senior se však nedal a mužům uvedl, že na místo přivolá policisty. V okamžiku, kdy dělníci zjistili tuto skutečnost, okamžitě nasedli do svých vozidel a z místa bez rozloučení a bez zaplacené práce odjeli. Důvodem proč nepočkali na příjezd policejní hlídky, bylo zřejmě jejich špatné svědomí a nekalé úmysly.

Do chatové oblasti přijeli dvěma vozidly. Obě měla zahraniční registrační značku. Jedno maďarskou a druhé polskou. Muži mluvili špatně česky.

Policisté varují před možnými podvodníky, kteří si jako svůj cíl záměrně vybírají seniory, ze kterých za provedenou práci vylákají nepřiměřeně vysoké částky. Každý by měl v takovém případě vždy trvat na sepsání smlouvy o díle, kdy je jasně daná dohodnutá částka. Zároveň je pak možná i následná reklamace. Tento typ podvodníků může lidem nabízet i jiné služby, například výměnu okapových žlabů. S těmito i podobnými případy se policisté již několikrát zabývali a to nejen na našem okrese, ale na území celé České republiky.

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
15. srpna 2017

vytisknout  e-mailem