Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté v Semilech pátrali po tygrovi - AKTUALIZACE

SEMILSKO - Policisté dnes prověřovali oznámení o údajném výskytu tygra v Semilech. 

Dnes v 8.15 přijalo operační středisko Krajského ředitelství policie Libereckého kraje telefonát od 67letého muže, který policistům oznámil, že se po zahradě domu v Bořkovské ulici v Semilech pohybuje mladý tygr. Jeho výskyt ve městě si dal do souvislosti s tím, že na Semilsku nedávno účinkoval cirkus a domníval se, že se může jednat o jejich zaběhnutou šelmu.

Operační důstojník na místo okamžitě vyslal hlídku, na kterou zde čekal oznamovatel, aby policistům ukázal směr, kudy tygr procházel. Policisté si  přivolali na pomoc psovoda se služebním psem, kterého chtěli nasadit na čerstvou stopu. Zhruba dvacet minut po zahájení pátrací akce ale získali  informaci od místních občanů o tom, že se v této čtvrti vyskytuje velmi urostlá kočka domácí, která má  zrzavé zabarvení s pruhy a nápadně připomíná tygra. Ostatně to nebylo poprvé, kdy tu stejná kočka vyvolala mezi lidmi paniku. Policisté proto krátce před 9. hodinou ranní pátrání po tygrovi ukončili. V tuto chvíli se snažíme sehnat fotografii zmíněné kočky. Ta s námi  zatím „nespolupracuje“ a běhá si, kde se jí zrovna zachce, ale až se nám ji podaří vyfotit, fotku zveřejníme.

 

9. 8. 2016
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

Aktualizace ze dne 10. 8. 2016 - včera večer jsme získali fotografii kocoura, který má na svědomí malé policejní manévry v Semilech. Zda je podobný mladému tygrovi, to posuďte sami. Obrázek zveřejňujeme pod textem.

por. Bc. Ivana Baláková

 

 

Odkazy do noveho okna

semilský tygr

semilský tygr 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem