Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté v krátké době odhalili sprejera

LIBEREC - Mladíka, který posprejoval v polovině prosince loňského roku panelový dům v Ruprechticích, velmi záhy policisté odhalili. 

Děti v mladistvém věku si mnohdy neuvědomují, že se legráckami, které se jim samým zdají být hloupost, vystavují v zápětí trestnímu stíhání. Někteří si to i uvědomují, ale myslí si, že se na ně nepřijde. Mnohdy ale netuší, kolik očí je sleduje. 

SprejerstvíDne 9. prosince loňského roku popíjel se svými kamarády v jedné liberecké pivnici 20letý mladík. Poté, co se vydali z pivnice směrem do centra města, napadlo v ulici Vrchlického z ničeho nic 20letého mladíka půjčit si od jednoho ze svých kamarádů sprej. Poté zaběhl za roh panelového domu, a aniž by viděli jeho kamarádi, co tam dělá, na bok panelového domu nasprejoval stříbrnou barvou nápis "NAMEZ" o rozměrech 60 x 120 cm.  Následně se vrátil zpět ke skupince kamarádů, a jako by nic vrátil jednomu z nich zpět sprejovou barvu a všichni společně pokračovali do centra města. 

Jenže tato legrácka bude stát vlastníky domu v řádech několika tisíc korun. 
 

Policistům z obvodního oddělení Liberec - Centrum, kteří se případem od počátku zabývali, však díky výborné operativní činnosti a dobré místní znalosti, se záhy podařilo odhalit, kdo za sprejerstvím stojí. Mladý Liberečan se brzy ocitl na policejní stanici, kde měl co vysvětlovat. Jeho legrácka ho nyní přijde celkem draho. Policisté mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu "poškození cizí věci", za který ho nyní může soud poslat až na rok do vězení. 
 

19.2. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Sprejerství

Sprejerství 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem