Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté v CHKO Orlické hory

Kontrolovali čtyřkolky i skútry 

Především v horských oblastech, v místech, spadajících pod území  Chráněné krajinné oblasti Orlické hory, trápí místní obyvatele, ale i ochranáře
přírody nezodpovědní řidiči čtyřkolek a sněžných skútrů. Mnozí z nich drancují prostřednictvím těchto strojů přírodu. Proto policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horáchprovádějí v rámci výkonu své služby i ve spolupráci s ochranáři akce, zaměřené na tyto řidiče. U uživatelů těchto v současné době velice populárních a rozšířených dopravních prostředků zjišťují především, zda mají povolení k jízdě v chráněných oblastech zdejších hor. Během lednových kontrol policejní razii podpořila také Agentura  ochrany přírody a krajiny České republiky - Správa CHKO Orlické hory.

Policisté, kteří mají ve své působnosti horská lyžařská střediska, v těchto zimních dnech věnují větší pozornost i samotným lyžařským areálům a parkovištím. Důvodem je větší koncentrace lidí, která může být opět příležitostí pro zloděje. (viz článek Skiinterkriterium 2011)

Policejnímu dohledu neunikají ani chatařské a chalupářské oblasti. Mnozí majitelé těchto objektů svá sídla na dlouhé zimní měsíce opouštějí a vracejí se sem až s příchodem jara. (viz články Kontroly chat na Rychnovsku  Policisté na lyžích )
 
2. února 2011
pprap. Šárka Ehlová

 

vytisknout  e-mailem