Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté uzavřeli dohodu s městem

Koordinační dohodu o společné činnosti a spolupráci uzavřeli policisté s městem Kutná Hora 

     Dohodu o vzájemné spolupráci při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku uzavřeli na „kutnohorské radnici“ v pátek dne 30. ledna 2009

dohoda dohoda
dohoda 2 dohoda 2
dohoda 3 dohoda 3
vedoucí služební funkcionáři kutnohorské policie s vedením města.   V pracovně starosty města Kutná Hora se v tento slavnostní okamžik sešli starosta Kutné Hory Ivo Šalátek, jeho tajemník Tomáš Hobl, MUDr. Petr Majer, ředitel kutnohorské Městské policie Oldřich Kubový, vedoucí odboru služby kriminální policie a vyšetřování Kutná Hora plk. JUDr. Blanka Matějů, vedoucí odboru vnější služby kutnohorské policie plk. Ing. Radek Zábraha a pracovníci preventivně informační skupiny policie Kutná Hora por. Bc. Vendulka Hanzlová a nprap. Daniel Votroubek.
 Svým podpisem obě strany jednoznačně stvrdily společný zájem na  ochraně veřejného pořádku a boji proti kriminalitě,což je jejich společným úkolem, při vědomí si vlastních metod, prostředků a odpovědnosti a sledujíce zlepšení vzájemné spolupráce tak, aby jejich společným úsilím byla zvýšena bezpečnost a veřejný pořádek.
Účelem této dohody, která byla v Kutné Hoře uzavřena jako první v rámci celého středočeského kraje, je zejména zkvalitnit, zjednodušit a sjednotit vzájemnou spolupráci mezi stranami dohody a současně upravit oblasti a formy vzájemné spolupráce při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku.
Oblasti vzájemné spolupráce se dotýkají zejména  ochrany bezpečnosti osob a majetku, ochrany veřejného pořádku, dohledu nad plynulostí a bezpečností silničního provozu, pátrání po osobách a věcech, vyšetřování trestných činů a zjišťování jejich pachatelů, prevence kriminality s důrazem na spolupráci s veřejností, prohlubování komunikace mezi stranami dohody a veřejností, stanovení konkrétní podoby vzájemné spolupráce Městské policie Kutná Hora s Policií ČR a zkvalitňování práce Policie České republiky ve smyslu služby veřejnosti.
Dohoda je jakýmsi hmatatelným „základním stavebním kamenem“ a na tomto základu se bude i nadále vzájemná spolupráce obou stran neustále zdokonalovat a rozvíjet.

 

vytisknout  e-mailem