Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté ukončili bezpečnostní opatření

KRAJ VYSOČINA: Vysočina aréna přivítala 30 000 návštěvníků 

Policisté z územního odboru Žďár nad Sázavou ve spolupráci s odborem cizinecké policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina připravili bezpečnostní opatření v souvislosti s konáním UCI Světového poháru horských kol, které probíhalo v době od 24. května do 27. května 2018 ve Vysočina Aréně v Novém Městě na Moravě. Do bezpečnostního opatření byli po celou dobu trvání akce nasazeni také policejní kynologové a využili jsme speciální monitorovací vozidlo a vrtulník Letecké služby Policie České republiky. Sportovního klání se zúčastnilo 30 000 návštěvníků nejen z České republiky, ale také ze zahraničí.

V souvislosti  s bezpečnostním opatřením, které bylo v neděli v půl osmé večer ukončeno, jsme  nemuseli řešit žádné protiprávní jednání ani žádnou mimořádnou událost nebo narušení veřejného pořádku. Bez problémů se obešel také podvečerní rozjezd návštěvníků. Na trasách z Nového Města na Moravě se sice tvořily souvislé kolony jedoucích vozidel, ale řidiči k sobě byli ohleduplní, na plynulost dopravy dohlíželi policisté a nemuseli jsme řešit žádnou dopravní nehodu.

„Z našeho pohledu se jednalo rozsahem a počtem návštěvníků o  významnou sportovní akci v našem kraji. V rámci bezpečnostního opatření, do kterého byl nasazen adekvátní počet policistů, jsme se podíleli na zajištění veřejného a místního pořádku. Působili jsme především preventivně a podařilo se nám zamezit páchání trestných činů i přestupků. Naší prioritou bylo chránit životy, zdraví a majetek občanů před případnými pachateli trestné činnosti, což se nám podařilo. Všem službu konajícím policistům náleží uznání a poděkování za jejich přístup,“ zhodnotil vedoucí územního odboru ve Žďáře nad Sázavou plk. Mgr. Bohumil Šlapák.

Policejní hlídky dohlížely na plynulost silničního provozu a dopravní policisté byli po celou dobu konání akce přítomni na všech důležitých příjezdových komunikacích. Pěší hlídky se po celou dobu konání sportovního klání pohybovaly v areálu Vysočina arény, kde působily především preventivně.

Stejně tak důležité bylo, aby návštěvníci sportovního klání důsledně dbali pokynů pořadatelů a policistů při parkování vozidel na vyhrazených plochách určených k parkování vozidel. Naší přítomností v místech, kde se nacházel větší počet osob, jsme předcházeli páchání trestné činnosti, zejména majetkového charakteru. Naším cílem bylo eliminovat na minimum riziko krádeží motorových vozidel, vloupání do motorových vozidel, kapesních krádeží a další především kriminality, což se podařilo. Velké množství sportovců a jejich týmů v okolí Nového Města na Moravě využívalo ubytovací kapacity. I v jejich okolí se proto pohybovaly policejní hlídky tak, aby nebyl narušen veřejný pořádek a aby nedošlo k žádným incidentům, které by se dotýkaly zdraví a majetku sportovců, fanoušků a místních obyvatel.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

27. květen 2018

vytisknout  e-mailem