Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policisté šli po horké stopě

MOST - Vypátrali zloděje i mobil, který muž ukradl v baru cizinci; Vykradla auto, s odcizenou kartou chtěla vybrat pět tisíc. 

Po mobilu cizince zřejmě zatoužil 36letý muž z obce na Litvínovsku. Byl v Litvínově v jednom baru a tam z barového pultu odcizil volně položený mobil, který si tam odložil jeden z přítomných hostů. Muž poté objekt rychle opustil. Na místo byli přivoláni policisté. Ti měli k dispozici popis podezřelého a hlídky ho začaly okamžitě ve městě hledat. Díky osobní a místní znalosti bylo zjištěno, o koho se pravděpodobně jedná. Jedna z hlídek muže objevila v herně v Meziboří. U sebe měl i mobil, o kterém tvrdil, že je jeho. Policisté však šetřením zjistili i to, že podezřelý se pokusil mobil prodat několika osobám. Odcizený telefon v hodnotě 15 000 korun byl zajištěn a vrácen zpět poškozenému. Podezřelý skončil na policii a poté v cele. Policisté mu následně sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. 

Z auta odcizila peněženku a mobily, s kartou chtěla vybrat pět tisíc
Policie v Mostě zahájila stíhání 39leté ženy z Mostu a obvinila ji z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podle kriminalistů a výsledků šetření měla žena koncem roku vniknout za použití násilí v Mostě do zaparkovaného a uzamčeného osobního vozidla. Z něj měla během několika minut nepřítomnosti osádky odcizit dva mobilní telefony a peněženku. V ní našla platební kartu, se kterou téhož dne zamířila k bankomatu a pokusila se o výběr pěti tisíc korun, což se jí naštěstí nepodařilo. Jeden telefon, který obviněná zastavila v mostecké zastavárně, byl zajištěn. Poškození vyčíslili škodu na částku 6 500 korun.

Krádež trojici nevyšla
Tři muži měli krást v panelovém domě poblíž centra města Mostu. Do domu se dostali v nočních hodinách a poté se na chodbě domu vloupali do jedné bytové komory. Zřejmě dělali rámus, protože jejich přítomnost zaznamenali lidé z domu a ti přivolali policii. Dva z trojice před příjezdem hlídky z domu utekli, třetí byl na místě zadržen. Lup u sebe neměl, ten nechal na chodbě, kde ho odhodil. Policie muže ve věku 34, 34 a 25 let z Mostu obvinila z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Starší muži mohou s ohledem na kriminální minulost očekávat až tříletý trest odnětí svobody, 25letý Mostečan může být odsouzen až na dva roky.

nprap. Ludmila Světláková
Most 31. ledna 2018

vytisknout  e-mailem