Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté slavili svůj svátek

KRAJ - Sto sedmdesát policistů a občanských zaměstnanců převzalo v Aldisu ocenění 

U příležitosti Dne policie se konala v úterý 16. 6. 2015 v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové  významná akce.
Slavnostního ceremoniálu se zúčastnil policejní prezident se svým prvním náměstkem, hejtman Královéhradeckého kraje, primátor Hradce Králové a starostové bývalých okresních měst. Pozvání přijali také představitelé justice, hasičského záchranného sboru, zdravotnické záchranné služby, celního úřadu, představitelé polské policie, bývalí i současní krajští ředitelé a další významní hosté.
 
Krajský ředitel policie brig. gen. Mgr. Martin Červíček všechny přítomné přivítal, poděkoval jak přítomným policistům a občanským zaměstnancům za jejich každodenní odvedenou práci, tak spolupracujícím subjektům za vynikající spolupráci, což mimo jiné vystihují jeho slova: „Nejvíc nás těší, že se nám daří stále více objasňovat trestné činy a Královéhradecký kraj je tak místem pro život nejenom krásný, ale i bezpečný. Pokud by za objasněnost trestných činů byla udělována medaile, byli bychom v tuto chvíli v celé policii stříbrní.“
 
Poté pronesl několik vět hejtman Lubomír Franc a policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý. Následovalo ohlédnutí za 24letou historií novodobé královéhradecké policie od jejího vzniku až do současnosti. Policisté si připomněli důležité mezníky, krajské ředitele, organizační změny, územní členitost, jednotlivé útvary a jejich činnost.
 
Významnou součástí celé slavností akce bylo ocenění policistů a občanských pracovníků policejním prezidentem, kteří převzali Plakety a Čestné medaile PČR, medaile Za zásluhy a bezpečnost, Za věrnost I., II. a III. stupně a medaile krajského ředitele. Také někteří pozvaní významní hosté převzali ocenění za spolupráci s PČR na úseku prevence kriminality, trestního řízení a zajišťování veřejného pořádku a bezpečnosti z rukou krajského ředitele a prvního náměstka policejního prezidenta.
Součástí programu bylo předání stuhy spolku "Veterán Policie ČR" zástavu našeho krajského ředitelství jako poctu a poděkování za dlouholetou spolupráci.
 
Programem provázela Hudba Hradní stráže a Policie ČR s dirigentem plk. Janem Zástěrou. Tečkou za slavnostním dopolednem byl koncert se sólistkami Gabrielou Urbánkovou a Ivanou Brožovou, v jejichž podání zaznělo několik známých melodií.
 
por. Bc. Iva Kormošová
17. 6. 2015, 13:15

 

Odkazy do noveho okna

Aldis

16. 6. 2015 

Detailní náhled

Aldis

16. 6. 2015 

Detailní náhled

Aldis

16. 6. 2015 

Detailní náhled

Aldis

16. 6. 2015 

Detailní náhled

Aldis

16. 6. 2015 

Detailní náhled

Aldis

16. 6. 2015 

Detailní náhled

Aldis

16. 6. 2015 

Detailní náhled

Aldis

16. 6. 2015 

Detailní náhled

Aldis

16. 6. 2015 

Detailní náhled

Aldis

16. 6. 2015 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem