Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté si opětovně došli pro dealery drog

JIČÍNSKO – Dvě osoby skončily ve vazbě. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoIlustrační fotoIlustrační fotoJičínští kriminalisté v těchto dnech na základě dlouhodobě rozpracované operativní činnosti zadrželi a obvinili v souvislosti s distribucí drog nejenom třiatřicetiletého muže, ale i pětapadesátiletou ženu a její devětadvacetiletou dceru.

Současná kauza má přímou souvislost s případem z loňského jara, kdy si pro výrobce a obchodníky s pervitinem došla společně s kriminalisty zásahová jednotka. Ta již na jaře loňského roku měla co do činění se zřejmě nepoučitelným a v současné době obviněným mužem. Navíc mladší z žen je družkou jednoho z tehdy zadržených a v současné době již obžalovaných dealerů.

O případu jsme Vás informovali 16. května 2018 -  ZDE.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže a starší z žen pro podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného zčásti samostatně a zčásti formou pomoci. Zároveň jsou oba obviněni z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

U mladší z žen je zahájeno trestní stíhání ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného zčásti samostatně a zčásti formou spolupachatelství, neboť byla za takový čin v posledních třech letech pravomocně odsouzena a potrestána.

Všichni obvinění v přesně nezjištěné době na různých místech nejenom v okrese Jičín měli obstarávat z různých zdrojů pervitin, kdy rovněž měli zajišťovat jeho dopravu a prodej koncovým drogově závislým uživatelům. Obviněný muž měl navíc v přesně nezjištěném počtu případů při cestách na nákupy a následné distribuci opakovaně řídit pod vlivem omamných a psychotropních látek osobní motorová vozidla i přesto, že mu byl několikrát vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu jejich řízení. Automobil měla muži v několika případech půjčit i obviněná starší žena, ačkoliv měla být s touto informací obeznámena.

Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili nejenom samotný pervitin, ale i další potřebné věci pro distribuci drogy pro koncové uživatele. Policejní komisař rovněž zajistil jedno z vozidel, které bylo užíváno k páchání trestné činnosti.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže a mladší z žen do vazby. Tento návrh státní zástupce u obou akceptoval a soudce Okresního soudu v Jičíně rozhodl o tom, že oba obvinění budou stíháni vazebně. Starší z žen je v současné době stíhána na svobodě. V případě prokázání viny hrozí muži a starší ženě až pětiletý trest odnětí svobody. Mladší z žen hrozí trest odnětí svobody v délce od dvou do deseti let.

nprap. Aleš Brendl
24. ledna 2019; 13:55

Odkazy do noveho okna

Zajištěné věci při domovní prohlídce - leden 2019

Zajištěné věci při domovní prohlídce - l... 

Detailní náhled

Zajištěné věci při domovní prohlídce - leden 2019

Zajištěné věci při domovní prohlídce - l... 

Detailní náhled

Zajištěné věci při domovní prohlídce - leden 2019

Zajištěné věci při domovní prohlídce - l... 

Detailní náhled

Zajištěné věci při domovní prohlídce - leden 2019

Zajištěné věci při domovní prohlídce - l... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem