Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Od nehod ujeli čtyři řidiči

KRÁLOVÉHRADECKO - Případy vyšetřuje dopravní policie. 

Policisté z Dopravního inspektorátu v Hradci Králové vyšetřují od včerejšího dne celkem čtyři nehody, od kterých řidiči ujeli, aniž by učinili opatření, které jim ukládá zákon.

První nehodu přišel oznámit policistům 71letý muž z Hradce Králové. Uvedl, že jeho vozidlo zn. Škoda Yeti, které zaparkoval v ulici Milady Horákové v HK, poškodil dosud neznámý řidič v době od 2. do 3. února 2016 zřejmě při parkování do řada stojících vozidel.  Majiteli způsobil škodu vyčíslenou na cca 1,5 tisíce korun. Další poškozené vozidlo od neznámého řidiče je ze dne 5. února 2016. Vozidlo zn. Škoda Fabia stálo v době nehody zaparkované u nákladové rampy místní pošty v ulici K Sokolovně v Hradci Králové. Neznámý řidič zde pravděpodobně při couvání nebo otáčení poškodil jeho levou zadní část a z místa dopravní nehody poté rovněž ujel. Škoda v tomto případě činí cca 30 tisíc korun.  Další případ oznámil policistů včera řidič, který jel dne 9. února 2016 dopoledne s nákladním vozidlem zn. Scania s návěsem po silnici I. třídy ve směru na Hradec Králové.  U obce Sadová mu měl poškodit neznámý protijedoucí řidič čelní sklo tím, že z nákladové části jeho vozidla odlétl nezjištěný předmět. I zde je předběžná škoda vyčíslena na cca 30 tisíc korun. Poslední nahlášená nehoda se stala dne 9. února 2016, krátce  po osmnácté hodině, na silnici III. třídy za obcí Svinary, ve směru jízdy na obec Běleč. Dosud neznámý řidič nezjištěného vozidla nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost a narazil přední částí vozidla do zadní části před ním brzdícího osobního vozidla zn. Mazda. Řidič mazdy v té době brzdil v důsledku vběhnutí srny z levého silničního příkopu do jeho jízdní dráhy, se kterou se střetl.  I tento řidič z místy nehody ujel.

Takovému řidiči pak hrozí sankce od 2.500 do 5.000 korun a zákaz řízení od 1 do 6 měsíců, pokud se takového jednání dopustí opakovaně, pak zákaz řízení až na 1 rok.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 10. 2. 2016 ve 13:35

Odkazy do noveho okna

nehoda u Sadové dne 9.2.2016

nehoda u Sadové dne 9.2.2016 

Detailní náhled

nehoda K Sokolovně v HK dne 5.2.2016

nehoda K Sokolovně v HK dne 5.2.2016 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem