Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté se zaměřili nejen na alkohol za volantem

Ms kraj – výsledky dopravně bezpečnostní akce 

Během včerejšího dne, tedy 15. srpna 2023, proběhla v našem kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. Na mnoha místech jste se tak mohli setkat s kolegy z řad dopravní i pořádkové policie. Policisté samozřejmě dohlíželi také na dodržování dalších pravidel v silničním provozu, a to všemi jeho účastníky.

Během jednoho dne bylo zkontrolováno více jak 2200 vozidel a zjištěno 368 přestupků. Po požití alkoholu za volant usedlo celkem 10 řidičů. V 9 případech se jednalo o přestupkové jednání a v jednom případě o trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, kdy policisté z obvodního oddělení Příbor na Novojičínsku naměřili řidiči motocyklu hodnotu přes dvě promile. Další 3 řidiči měli pozitivní test na přítomnost jiných návykových látek.

Mezi další nejčetnější zjištěná přestupková jednání patřilo držení telefonu za jízdy v 67 případech, nevyhovující technický stav vozidel ve 43 případech a nepoužití bezpečnostních pásů ve 41 případech. Dalších 30 řidičů vyjelo na zpoplatněnou komunikaci bez platné dálniční známky a 25 jich více sešláplo plynový pedál a porušilo tak předepsanou rychlost. U 10 vozidel zjistili policisté překročení povolené hmotnosti. Strážci zákona se zaměřili také na nemotorizované účastníky silničního provozu, kdy u chodců zjistili celkem 8 přestupků a další 3 u cyklistů. Bez platného řidičského oprávnění vyrazilo vozidlem na cesty 9 „neřidičů“.

Policisté vyřešili blokově příkazem na místě 333 přestupků v celkové výši přes 165 tisíc korun. Zbylých 35 přestupkových jednání oznámili příslušnému správnímu orgánu.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
16. srpna 2023

Odkazy do noveho okna

foto II.

foto II. 

Detailní náhled

foto III.

foto III. 

Detailní náhled

foto IV.

foto IV. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem