Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté se zaměřili na rychlostní limity

BEROUNSKO – Na našich silnicích proběhla v úterý další dopravní akce, která byla zacílena i na železniční přejezdy. 

V úterý 9. dubna se berounští policisté připojili k celorepublikové akci, která byla primárně zaměřená na kontrolu nejvyšších povolených rychlostí v obci i mimo obec. Souběžně se policisté věnovali v rámci akce 24 – BLUE RAD bezpečnosti železničních přejezdů a bezpečnosti v jejich okolí.

K hlídkám dopravní policie se připojili berounští komunikační inženýři, jejichž úkolem byla kontrola dopravního značení železničních přejezdů. Všechny kontrolované přejezdy byly správně označeny a nebyl tak zjištěn žádný přejezd, který by byl nevyhovující.

Během měření rychlostních limitů policisté odhalili 18 řidičů, kteří rychlost nedodrželi. Z tohoto počtu jich 8 překročilo rychlost v obci a 10 mimo obec. Policisté od nich vybrali na pokutách 25 000 korun českých. Dalších 5 řidičů museli policisté řešit, neboť nedodrželi dopravní značení na železničních přejezdech.

Vzhledem k tomu, že dopravní nehody nebo srážky s vlakem bývají téměř v drtivé většině fatální, apelujeme na řidiče, aby důsledně dodržovali dopravní předpisy, upravující problematiku jízdy a pohybu přes železniční přejezdy.

  • V případě, že začíná svítit signalizace průjezdu vlaku, tak již v žádném případě na přejezd nevjíždějte a nevcházejte.

  • Slyšíte-li vlak, nebo ho vidíte, taktéž na přejezd nevjíždějte a nevcházejte.

  • Respektujte dopravní značení a předepsané rychlostní limity: 50 m před železničním přejezdem a na něm můžete jet maximální rychlostí 30 km/hod. V případě, že je přejezd opatřen příjezdovým zabezpečovacím  světlem, které bliká přerušovaně bílou barvou, můžete na železničním přejezdu a 50 metrů před ním jet maximální rychlostí 50 km/hod. Přejíždění přejezdu zbytečně neprodlužujte.

  • V případě, že zůstanete z různých příčin stát na železničním přejezdu, okamžitě upozorněte složky IZS. Pro snadnější lokalizaci uveďte číslo přejezdu. Ve výjimečných případech lze závory nadzvednout, popřípadě je proražením projet.

nprap. Simona Vacherlohnová
preventistka PČR ÚO Beroun
10. dubna 2024

Odkazy do noveho okna

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

Dopravní akce

Dopravní akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem