Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté se zaměřili na dodržování rychlosti řidičů motorových vozidel

KRAJ – Ve dnech 19. až 26. ledna 2024 probíhala na celém území České republiky dopravně bezpečnostní akce se zaměřením na dodržování rychlostních limitů ze strany řidičů motorových vozidel. 

2Policisté se však mimo dodržování rychlostních limitů zaměřili i na dodržování zákazu požívání jiných návykových látek a alkoholu řidiči před a během jízdy, ale také pátrali po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách a věcech. 

Mezi řidiči bylo odhaleno 162 hříšníků, kteří překročili rychlost, a to jak v obci, tak i mimo ní, a za to byli na místě pokutováni v celkové částce 2781.300,- Kč. Celkem 13 řidičů policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání.

Kontrole policistů však neunikli ani řidiči, kteří nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem či jejich vozidlo nesplňovalo technický stav pro jeho užití na silniční komunikaci. Vyjímkou dále nebyli ani ti, co za jízdy drželi hovorové zařízení, a to celkem v 11 případech.

Během dopravně bezpečnostní akce zadrželi policisté 4 řidičům  řidičský průkaz, ve 3 případech z důvodu překročení rychlosti a v 1 případě za požití alkoholu.

Do dopravně bezpečnostní akce se zapojili i policejní preventisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, kteří na kontrolních stanovištích předávali řidičům motorových vozidel např.: rozmrazovací spreje a malé hasicí přístroje, které jsou v každé výbavě vozidla zcela ku prospěchu. Zároveň jim rozdávali rady ohledně provozu vozidel v zimním období a zimní výbavy.

Upozorňujeme všechny účastníky silničního provozu, že i nadále budou obdobné dopravně bezpečnostní akce v Libereckém kraji, ale i celé České republice, i nadále pokračovat.
 

30. 1. 2024
por. Zuzana Gelič, DiS.
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem