Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté se zaměřili na chodce a cyklisty

LIBERECKÝ KRAJ - Policisté rozdávali reflexní předměty. 

   Na silnicích Libereckého kraje proběhla v pátek 14. října 2011 večer preventivní dopravně bezpečnostní akce, při níž se policisté změřili na chování chodců a cyklistů a především na jejich zviditelnění v silničním provozu.

   Každý den dochází na našich silnicích k dopravním nehodám. Ty se bohužel nevyhýbají ani cyklistům a chodcům. Příčinou mnoha tragických nehod těchto účastníků silničního provozu bývá nedostatečná viditelnost. Zatímco řidiči motorových vozidel mají zákonem uloženou povinnost během jízdy svítit, chodci takovou možnost nemají. Přitom spolu s cyklisty patří na silnici k nejzranitelnějším. Oproti pěším, mají cyklisté výhodu v tom, že bicykl by měl být vybaven nejen odrazkami, ale i funkčním osvětlením. To však v praxi mnohdy neplatí. Přitom základní pravidlo bezpečnosti na silnici zní „vidět a být viděn“. 

   A právě zviditelnění chodců a cyklistů v silničním provozu bylo cílem preventivní policejní akce, při níž policisté rozdávali pěším a cyklistům předměty z reflexního materiálu a vysvětlovali občanům, jak nošením reflexních materiálů za snížené viditelnosti mohou zvýšit svou bezpečnost.

vytisknout  e-mailem