Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté se zaměřili na chodce

PLZEŇ - Včerejšího dne proběhla v Plzni dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na přecházení chodců. Vzorní chodci dostali reflexní pásku, hříšníci pokutu 

Dopravní policisté Městského ředitelství policie Plzeň se včerejšího dne zaměřili více na nemotorizované účastníky silničního provozu- chodce i cyklisty. Policie sledovala, zda chodci využívají k přecházení vozovek přechody, zda respektují světelná zařízení i jejich pohyb na silnicích. Během akce zkontrolovali několik desítek osob, a i když muži zákona působili při kontrolách spíše preventivně, našlo se i pár provinilců, kteří dostali pokutu. Většina chodců ovšem odcházela s úsměvem a reflexním páskem, který dostali od policistů za vzorné chování při přecházení komunikace. 

Chodci by si měli především uvědomit, že patří k nejzranitelnější skupině účastníků silničního provozu. Ne vždy platí, že má chodec na přechodu přednost. Přecházení vozovky či silnice je vždy riziková situace, při které může dojít k nehodě. Vina nemusí být vždy na straně řidiče. Chodec má ze zákona povinnost být ohleduplný, pozorný a opatrný.

nprap. Michaela Raindlová
13. července 2021

vytisknout  e-mailem