Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policisté se srdcem na správném místě

Během uplynulého týdne navštívili pražští policisté hned několik institucí.  

Jako první navštívili v pondělí 5. prosince policisté z pohotovostní motorizované jednotky Armádu spásy, která provozuje sociální zařízení a komunitní centra. V těchto komunitních centrech poskytuje více než 60 registrovaných sociálních služeb. Tyto služby každý den využívá přes tisíc znevýhodněných osob. Mezi ně patří i lidé bez domova. V rámci nízkoprahového denního centra je klientům nabízeno také ošacení, které je právě v těchto měsících velmi potřebné a právě z tohoto důvodu policisté z pohotovostní motorizované jednotky zorganizovali sbírku použitého šatstva. Této sbírky se zúčastnil cely útvar, včetně velitelů jednotky. Nakonec se podařilo nashromáždit třicet pytlů se stovkami kusů oblečení. To bylo předáno k využití přímo v sídle pobočky Armády spásy – Centru sociálních služeb Bohuslava Bureše na Praze 7, za přítomnosti paní ředitelky Mgr. Lenky Sadilové a mjr. Mgr. Luďka Plegera, vedoucího PMJ.

Téhož dne si další skupina zástupců z tohoto útvaru oblékla namísto policejních uniforem, masky čertů, Mikuláše s andělem a vydali se na Mikulášskou besídku za dětmi z Klokánku, který je zřizován Fondem ohrožených dětí. Policisté mezi sebou uspořádali během roku sbírku, ve které vybrali částku deseti tisíc korun. Za vybrané peníze koupili dětem nový elektrický sporák, který jim v jednom z bytů chyběl. Zbylou částku předali zástupcům Klokánku na provozní náklady. Za odměnu si děti pro policisty připravily krásné vystoupení v podobě několika písní.

Policisté z místního oddělení Ruzyně pořádali již čtvrtým rokem finanční sbírku na podporu chodu denního stacionáře střediska Dar. Toto středisko poskytuje podporu a odbornou pomoc rodinám s postiženými dětmi. V letošním roce se na ruzyňském oddělení podařilo vybrat celkovou částku ve výši třinácti tisíc korun. Tento výtěžek byl v pátek 9. prosince předán Sdružení rodičů a přátel Střediska DAR o.s., v Praze 6 a bude použit na pořízení nových speciálních pomůcek pro děti a na další aktivity, například na hipoterapii. 

Toto však nejsou jediné dobročinné akce, které mají pražští policisté v plánu. O dalších budeme v průběhu následujících dnů také informovat

nprap. Eva Řádková – 9. 12. 2016

Odkazy do noveho okna

Armáda spásy1

Armáda spásy1 

Detailní náhled

Armáda spásy2

Armáda spásy2 

Detailní náhled

Armáda spásy3

Armáda spásy3 

Detailní náhled

Armáda spásy4

Armáda spásy4 

Detailní náhled

Armáda spásy5

Armáda spásy5 

Detailní náhled

Klokánek1

Klokánek1 

Detailní náhled

Klokánek2

Klokánek2 

Detailní náhled

Klokánek3

Klokánek3 

Detailní náhled

Klokánek4

Klokánek4 

Detailní náhled

Klokánek5

Klokánek5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem