Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté rychle objasnili vloupání do domu

ŽĎÁRSKO: Muži hrozí až pětiletý pobyt za mřízemi 

Velké překvapení čekalo na muže ze Žďárska, který se v Novém Městě na Moravě vloupal do rodinného domu. Jistě nečekal, že ho policisté vypátrají a dopadnou ještě ten den. Z domu odcizil zbraně, které po svém zadržení vydal. Muži policisté sdělili podezření ze spáchání čtyř trestných činů. Hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi.

V pátek 19. května přijali policisté na tísňové lince v ranních hodinách oznámení, které se týkalo vloupání do rodinného domu v Novém Městě na Moravě, při kterém pachatel odcizil čtyři kusy střelných zbraní, náboje, notebook a jiné věci. Policisté vyjeli na místo a ihned začali případ prověřovat, místo činu ohledali a zjišťovali poznatky a informace důležité pro zjištění pachatele. Na základě šetření se jim postupně podařilo dostat na stopu podezřelého muže, po kterém pátrali. Úspěch se dostavil velmi brzy. Krátce po poledni kriminalisté v Bystřici nad Pernštejnem muže zadrželi. Pro policisty nešlo o neznámého muže, v minulosti byl již soudně trestán. Dále vyšlo najevo, že v období od roku 2022 do současnosti distribuoval dalším lidem pervitin. Drogy jim předával na různých místech v Bystřici nad Pernštejnem. Pervitin ve více než dvaceti případech poskytl svým známým zdarma.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání čtyřiadvacetiletého muže ze Žďárska. „Zadržený muž byl obviněn ze spáchání čtyř trestných činů, a to krádeže, porušování domovní svobody, nedovoleného ozbrojování a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl mjr. Bc. Radek Hraško, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Muž je stíhán na svobodě. Za krádež mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

por. Ing. Michaela Lébrová, komisařka
29. května 2023

vytisknout  e-mailem