Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté rozdávali reflexní vesty

JABLONECKO - Na Jablonecku se uskutečnila jedna z dalších akcí, při které se policisté zaměřili i na viditelnosti spolujezdců v případě dopravní nehody. Spolujezdci obdrželi reflexní vesty. 

V pondělí dopoledne proběhla na Jablonecku ve spolupráci s Českou kanceláří pojistitelů a BESIPEM dopravně preventivní akce s názvem „Reflexní vesty pro spolujezdce“.

Policisté na stanovištích kontrolovali povinnosti řidičů motorových vozidel, dodržování všech zákonných ustanovení souvisejících s provozem na pozemních komunikacích - používání bezpečnostních pásů, dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek před i během jízdy. Dále kontrolu povinné výbavy, ve které nesmí chybět reflexní vesta.

Přítomný krajský koordinátor BESIP pro Liberecký kraj připomněl řidičům povinnost vybavení vozidla reflexní vestou. Ty policisté rozdávali spolujezdcům, neboť i jim hrozí v případě dopravní nehody riziko újmy na zdraví, pokud nebudou označení reflexními prvky. Tedy aby i oni byli dobře viditelní pro účastníky silničního provozu v případě nouzového stání a při pohybu kolem odstaveného vozidla.

Během akce zkontrolovali policisté více jak 3 desítky vozidel. Podobné preventivní akce, při nichž spolujezdci obdrží reflexní vestu, bude v kraji uspořádáno ještě několik.


20. 2. 2017
nprap. Bc. Lenka Dvořáková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

 

vytisknout  e-mailem