Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté řešili sousedské neshody

RYCHNOVSKO - Došlo i na silná slova a fyzický útok. 

Policisté v Týništi nad Orlicí přijali ve čtvrtek 25. 8. večer kolem osmé hodiny oznámení, že jeden občan ve městě ohrožuje sousedy pepřovým sprejem.  Hlídka okamžitě vyjela na místo incidentu, kde se nacházely čtyři osoby. Ty vypověděly, že mají dlouhodobé neshody s jednou rodinou, která dělá schválnosti a terorizuje okolní.

Jedna z přítomných žen vypověděla, že ji před chvílí sousedé měli nejprve slovně a poté i fyzicky napadnout a vše vyvrcholilo, když jí muž nastříkal údajně pepřový sprej do obličeje. Policisté skutečně viděli, že jí slzí oči a má zjevně zarudlou kůži na obličeji. Další muž se skupinky vypověděl, že když slyšel na ulici hluk a křik, šel se podívat, co se děje. Spatřil problémové sousedy, jak napadají jeho sousedku, tak jí spěchal na pomoc, ale i on byl zasažen pepřovým sprejem.

Policisté vyslechli tedy i oba „hlavní aktéry“ celé události, kteří byli v té době ve dvoře v místě bydliště. Starší žena byla velice hlučná a policistům uvedla, že sprej použili proto, že se cítili ohrožení. Její syn řekl, že je sousedi neustále napadají, ale nic konkrétního neuvedl. Policisté muže i ženu vyzvali k dechové zkoušce, kterou žena odmítla. Muž nadýchal více než 1,3 promile. Protože se i v přítomnosti policejní hlídky choval agresivně, odvezli ho na protialkoholní záchytnou stanici.

Okolnostmi celé události se policie nadále zabývá a šetří, kdo je skutečným viníkem.
Libuše Holá
26. 8. 2016, 13:15

vytisknout  e-mailem