Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté řešili pouze dvě dopravní nehody

KRAJ VYSOČINA: V pátek se sjelo do Nového Města na Moravě vce než 27 000 fanoušků 

V oblasti veřejného pořádku jsme včera v průběhu dne ani noci nemuseli v souvislosti s Mistrovstvím světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě řešit žádné protiprávní jednání. Bez problémů se obešel příjezd i rozjezd fanoušků. Na vyhrazených parkovištích parkovalo v průběhu hlavního závodu zhruba 2 250 osobních automobilů a 45 autobusů. Další vozidla parkovala ve Žďáru nad Sázavou a fanoušci využili k cestě do Vysočina Arény kyvadlovou dopravu. Policisté přijali včera oznámení pouze o dvou dopravních nehodách, ke kterým došlo v okolí Nového Města na Moravě.
První oznámení jsme přijali v pátek deset minut před šestnáctou hodinou. Dvaadvacetiletý řidič s osobním vozidlem Renault Megane jel po silnici II/354 ve směru od obce Milovy směrem na obec Sněžné. Na rovném přímém úseku silnice v táhlém stoupání nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a na ujeté vrstvě zledovatělého sněhu, který byl krytý starým posypem, dostal smyk. Smyk nezvládl a sjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil přední částí a levým bokem vozidla do stromů. Při dopravní nehodě se sám lehce zranil a lehce byly zraněny také jeho dvě šestnáctileté spolujezdkyně. Obě dívky převezla rychlá záchranná služba do nemocnice v Novém Městě na Moravě.  Policisté provedli  u řidiče orientační dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Na vozidle vznikla škoda ve výši 120 000 korun. Na vozidle byly v době nehody namontovány zimní pneu s odpovídající hloubkou dezénu.
Druhou událost v dopravě, která se stala večer po skončení závodů na silnici u obce Hamry, vyřešili policisté jako dopravní přestupek. Patnáct minut po dvacáté hodině jel řidič s minibusem Iveco s německou registrační značkou po silnici I/19 v obci Hamry nad Sázavou ve směru od Žďáru nad Sázavou směrem k obci Sázava. Při průjezdu pravotočivé zatáčky v klesání přejel mírně do protisměru, kde levým zpětným zrcátkem zachytil o levé zpětné zrcátko protijedoucího vozidla Volkswagen Transporter. Při této kolizi vznikla hmotná škoda na obou vozidlech ve výši 14 000 korun. U obou řidičů provedli policisté dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Řidiči si nehodu vyřešili vyplněním euroformuláře.
Policejní opatření pokračuje v Novém Městě na Moravě a jeho okolí také dnes, kdy je na programu další závodní den.  Policisté budou dohlížet především na plynulost a bezpečnost v dopravě  a zabezpečovat veřejný pořádek. V průběhu včerejšího dne ani noci jsme nemuseli řešit žádné protiprávní jednání.
kpt. JUDr. Dana Čírtková, rchní komisař
16. únor 2013
 

vytisknout  e-mailem