Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté řeší dva případy vloupání do objektů

JIČÍNSKO – Zloděj si odnesl i svazky cibule. 

Policisté z obvodních oddělení v Jičíně a Nové Paky v současné době intenzívně pracují na objasnění dvou případů vloupání do objektů, ke kterým došlo v průběhu uplynulých dnů v okrese Jičín. K první události mělo dojít od neděle 22. října do úterý 24. října letošního roku v obci Úbislavice – Stav. Neznámý pachatel si zde měl vyhlédnout rekonstruovaný objekt, do kterého měl za užití násilí vniknout a odcizit z něho motorové i elektrické nářadí různého druhu, dětské kolo a v neposlední řadě i model buginy s benzínovým motorem. Celková škoda je prozatím vyčíslena na hodnotu 30 tisíc korun.

K druhému případu mělo dojít v době od soboty 21. října do úterý 24. října letošního roku ve Valdicích. Neznámý lapka si zde vyhlédl jeden ze zahradních domků. Po násilném překonání dřevěných uzamčených dveří měl hříšník vniknout dovnitř a odcizit plynový vařič včetně plynové bomby, značkovou sekeru a rovněž si měl odnést několik svazků cibule. Předběžná škoda v tomto případě je vyčíslena na hodnotu kolem 3 tisíc korun.

Neznámý delikvent se tak měl v obou uvedených případech dopustit přečinu krádeže, za což mu v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dva roky.

nprap. Aleš Brendl
25. října 2017, 14:15

vytisknout  e-mailem