Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté provedli bezpečnostní opatření

BŘECLAVSKO: Pisatelka výhružné zprávy byla odhalena. 

Břeclav - Dnes ráno po deváté hodině jsme přijali oznámení od zaměstnanců firmy, která se zabývá výrobou chemických látek a přípravků, že jim byla doručena výhružná e-mailová zpráva. Sdělení uvedené zprávy nebylo konkrétní a obsahovalo spíše obecné výhrůžky.

Operační důstojník okamžitě vyslal policejní hlídky, aby celou situaci prověřily. Ve spolupráci s ostatními složkami integrovaného záchranného systému začalo probíhat opatření, během něhož policisté uzavřeli příjezdovou cestu k podniku, přilehlou ubytovnu opustili tři lidé a vyklidila se také budova místní školky. Do areálu byl přivolán policejní psovod, jenž za pomoci služebního psa,vycvičeného na vyhledávání výbušnin, zkontroloval všechna riziková místa.

 

Vzhledem k tomu, že oznámení bylo značně chaotické a nespecifické, rozhodl velitel opatření, že proběhne kontrola ještě jednoho většího podniku v Břeclavi. Psovod se psem se tedy přesunul do dalšího areálu, ale naštěstí ani zde nic nenašel. Celé bezpečnostní opatření jsme ukončili před půl jednou odpoledne.

 

K  události lze doplnit, že se nám podařilo zjistit totožnost ženy, která výhružnou zprávu odeslala. Kvůli jejímu špatnému psychickému stavu byla předána do péče lékařů a nyní je hospitalizována. Samozřejmě, že se případem budeme zabývat i nadále.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 16. června 2016

vytisknout  e-mailem