Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policisté pronásledovali vozidlo

Dnes kolem sedmé hodiny ranní si policisté při běžné hlídkové činnosti povšimli na ulici Strakonická, vozidla v celostátním pátrání.  

Z tohoto důvodu se rozhodli vozidlo zastavit za pomoci světelného a výstražného znamení. V tom okamžiku řidič prudce změnil směr jízdy, přičemž vlivem tohoto došlo ke střetu s policejném vozidlem, ale i přesto se snažil stále ujet. Jeden z policistů vyběhl z vozidla a za pomoci donucovacího prostředku hrozby střelné zbraně opakovaně vyzval řidiče, aby zanechal svého jednání a zastavil. V ten okamžik se řidič velkou rychlostí rozjel proti policistovi a snažil se ho porazit. Tím jej přímo ohrozil na životě. Z tohoto důvodu policista použil služební zbraň a několikrát vystřelil na spodní část vozidla, ale i tak řidič z místa ujel v protisměru po ulici Strakonická. Řidič tímto svým jednáním ohrozil desítky vozidel jedoucích po této komunikaci. Po několika stovkách metrů zastavil a utekl neznámo kam. Policisté nyní intenzivně pátrají po tomto muži.
 
Generální inspekce nyní prošetřuje, zda úmrtí spolujezdkyně souvisí se střelbou a zákrokem policistů. Více se k celé věci v tuto chvíli nebudeme vyjadřovat.

 

nprap. Eva Kropáčová    1.2.2012

vytisknout  e-mailem