Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté přijímají nové kolegy

KRAJ VYSOČINA: Nově přijatí policisté získají náborový příspěvek 

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina stále přijímá do svých řad nové policisty. Hledáme především ty, kteří by se chtěli podílet na zlepšování bezpečnostní situace a veřejného pořádku v našem kraji, chtěli by dohlížet na bezpečnost na silnicích a bojovat proti kriminalitě.

V průběhu loňského roku nastoupilo v našem kraji do služebního poměru celkem 53 nových policistů. Policisté nastupovali na pořádkovou, dopravní u cizineckou policii a naší snahou bylo zařadit je na základní útvary do míst blízkých jejich trvalému bydlišti. Nové policistky a policisty budeme do našich řad přijímat i v průběhu celého letošního roku.

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina stále nabízí mladým lidem, kteří mají minimálně středoškolské vzdělání ukončené maturitní zkouškou, jsou fyzicky i psychicky zdatní a především odvážní, možnost stát se příslušníkem Policie České republiky. Na Krajském ředitelství policie kraje Vysočina je k 1. březnu letošního roku ve služebním poměru 1 308 policistů a policistek. Z tohoto počtu je celkem 164 žen - policistek. Věkový průměr u policistů činí necelých 39 let.

V současné době aktuálně přijímáme do služebního poměru nové policistky a policisty, kteří mohou být služebně zařazeni v rámci služby pořádkové, dopravní nebo cizinecké policie. Nově přijatí policisté budou působit v rámci útvarů krajského ředitelství, a to na pohotovostním a eskortním oddělení, dálničním oddělení ve Velkém Beranově a na obvodních odděleních, na odboru cizinecké policie  nebo dopravních inspektorátech v našem kraji. Aktuálně budeme nově přijatými policisty doplňovat početní stavy průřezem celým Krajem Vysočina.

V našich řadách uvítáme především uchazeče, kteří trvale žijí v Kraji Vysočina a kteří budou vnímat práci policisty jako své budoucí celoživotní poslání. Policistou by se měl stát takový člověk, který chce ve svém životě zastávat a ctít zákon, přistupovat individuálně a spravedlivě ke každému občanovi a soustavně prohlubovat své znalosti a odbornou kvalifikaci. Uchazečům nabízíme stabilní finanční ohodnocení, příspěvky na dovolenou, šest týdnů řádné dovolené, odchodné, výslužné a řadu dalších výhod.

Služební příjem při nástupu k Policii České republiky, včetně všech příplatků, dosahuje v současné době 21 840 Kč hrubého. Po ukončení základní odborné přípravy, která trvá jeden rok, služební příjem činí téměř 26 800 korun hrubého. Novinkou od ledna letošního roku je možnost získat jednorázový náborový příspěvek, který činí v Kraji Vysočina 75 000 korun pro nově přijaté policisty. Na tento příspěvek má policista nárok  po uplynutí zkušební doby v délce šesti měsíců. Příslušník je v případě přiznání náborového příspěvku povinen setrvat ve služebním poměru po dobu šesti let.

Mezi další velmi zajímavé benefity služby u Policie České republiky patří základní doba služby, která činí 37,5 hodiny týdně. Příslušník policie má nárok na šest týdnů řádné dovolené v kalendářním roce, má nárok na služební volno s poskytnutím služebního příjmu například při dárcovství krve, při činnosti vedoucího tábora pro děti a mládež, ošetřování nemocného dítěte mladšího 10 let. Příslušník policie má nárok na bezplatnou služební výstroj a všechny nezbytné  doplňky ke služební výstroji.

Jednorázové odchodné se policistovi poskytuje po uplynutí šesti letech trvání služebního poměru. Policista má nárok na výsluhový příspěvek, a to v případě, že vykonával službu alespoň po dobu 15 let. Po stejné době odsloužených let má nárok na ozdravný pobyt v délce 14 kalendářních dní v kalendářním roce, a to  ve formě lázeňské péče nebo tělesných rehabilitačních aktivit, kdy může využívat síť resortních zdravotnických zařízení a řadu resortních sportovních či rekreačních zařízení. Příslušníci Policie České republiky se pravidelně aktivně zúčastňují zahraničních misí, kde při své činnosti úzce spolupracují se svými kolegy ze zahraničních policejních sborů.

Každý zájemce o přijetí do služebního poměru musí splňovat základní předpoklady – musí být starší 18 let, bezúhonný a především být zdravotně, osobnostně a fyzicky způsobilý k výkonu náročné služby. Uchazeč nesmí být členem politické strany nebo politického hnutí a nemůže vykonávat živnostenskou nebo jinou výdělečnou činnost. Přijímací řízení je zahájeno doručením písemné žádosti občana o přijetí do služebního poměru k bezpečnostnímu sboru. Při osobním pohovoru s personalistou předkládá uchazeč občanský průkaz, životopis, vyplněný osobní dotazník, rodný list, doklad o nejvyšším dosaženém vzdělání a doklad o dosavadní praxi. Nezbytný je i jeho souhlas s poskytováním a zpracováváním osobních údajů. Přijímací řízení obvykle trvá dva měsíce a v jeho průběhu uchazeč absolvuje psychologické vyšetření, prověrku tělesné zdatnosti, a také zdravotní prohlídku.

Při přijetí do služebního poměru je příslušník ustanoven na služební místo, pro které je stanovena služební hodnost vrchní referent se zařazením na příslušný základní útvar. První rok služby se všichni noví policisté řádně připravují pro výkon svého budoucího povolání ve vzdělávacích zařízeních Policejního prezidia ČR a absolvují řízenou praxi na mateřských odděleních. V rámci tohoto prvního roku získávají nejen potřebné znalosti, ale také základní dovednosti v kurzech, mezi které patří například kurz před přidělením služební zbraně.

Od 1. ledna letošního roku zařazujeme do přijímacího řízení i uchazeče, kteří mají středoškolské vzdělání bez maturitní zkoušky. V případě úspěšného vykonání přijímacího řízení nabízíme možnost přijetí v rámci Policie České republiky.

Rádi v našich řadách přivítáme všechny mladé a perspektivní jedince se zájmem o atraktivní a mnohdy adrenalinové zaměstnání, které nabízí ve všech ohledech dokonalé zázemí a možnost kariérního růstu. Všichni noví policisté budou řádně proškoleni pro výkon svého budoucího povolání. Policejní sbor v České republice současné době disponuje moderním vozovým parkem, a to jak v barevném policejním provedení, tak v civilním provedení, což přináší službu konajícím policistům v rámci běžného výkonu služby velmi vysoký komfort.


Pro bližší informace k možnostem uplatnění v rámci Krajského ředitelství policie kraje Vysočina nebo k podrobnostem přijímacího řízení se mohou zájemci obrátit přímo na konkrétní personalistky krajského ředitelství, na které naleznou kontakty a další podrobnější informace na webové stránce www.policie.cz.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

27. únor 2018

vytisknout  e-mailem