Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté prezentovali svou práci dětem na táborech

Ms kraj - policisté prezentovali svou práci dětem na táborech. 

tábor.jpgTaké v letošním roce se v průběhu prázdnin policisté Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje účastnili několika letních či příměstských dětských táborů. Policisté oddělení tisku a prevence spolu s policisty z obvodních oddělení vyčleněných pro prevenci takto navštívili více jak 10 táborů napříč celým Moravskoslezským krajem a oslovili tak téměř 600 dětí, kterým nejen prezentovali práci policie, ale také s nimi besedovali na téma vlastní bezpečnost, trestní odpovědnost či dopravní výchova.

Táborů se však účastnili také např. policisté speciální pořádkové jednotky, skupiny základních kynologických činností či dopravní policisté. Děti se tak mohly seznámit s jednotlivými složkami tábor Nový Jičín.jpgpolicie a náplní jejich práce, včetně jejich vybavení a vozového parku. S velkým ohlasem se pak setkávala ukázka policejních kynologů, kteří se svými služebními psy předvedli dětem jak základní poslušnost, tak obranu a zpacifikování nebezpečného pachatele. Zážitkem pro děti byla také možnost posadit se do služebního vozidla či na policejní motorku a čtyřkolku. Na některých táborech si pak děti měly možnost vyzkoušet i laserovou střelnici nebo si na památku odnést svůj vlastní otisk prstu.

Pro děti byla prezentace policistů příjemným i poučným zpestřením programu, který si na táborech užívaly, a v některých případech možná i motivující pro jejich volbu budoucího povolání.

por. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku a prevence

23. srpna 2017

vytisknout  e-mailem