Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policisté použili proti nebezpečnému pachateli služební zbraň

Policisté při pronásledování odcizeného motorového vozidla použili služební zbraň, střely zasáhly prchající vůz, použití donucovacího prostředku neodradilo pachatele od dalšího útěku. 

Krátce před devátou hodinou přijal na operačním středisku Správy hlavního města Prahy P ČR službukonající policista informaci o krádeži motorového vozidla tovární značky Škoda Fábia combi v bílém provedení z ulice Estonská v Praze 10. Po vozidle bylo vyhlášeno pátrání.
Odcizené vozidlo bylo později spatřeno v Praze 6, poblíž křižovatky ulic Přední, Jenečská hlídkou Služby kriminální policie a vyšetřování Obvodního ředitelství P ČR - Praha I., která zahájila pronásledování ujíždějícího vozidla. Policistům se na okamžik podařilo ujíždějící vozidlo zablokovat služebním vozidlem. Přes opakované výzvy se podezřelý odmítl vzdát a začal na policisty najíždět. Aby policisté odvrátili trvající útok proti jejich osobě použili v souladu se zákonem o Policii České Republiky služební zbraň. Střely zasáhly ujíždějící vozidlo. Nebezpečný řidič vzápětí přejel do protisměru a dostal se do ulice Evropská, kde zmizel mezi ostatními vozidly z dohledu policistů.
Policisté pokračovali v pátrání a v ulici Nad Hradním potokem nalezli odcizené vozidlo odstavené a opuštěné. Pachatel trestného činu je stále na útěku, ačkoliv policisté po nalezení vozidla důkladně prohledali okolí.

vytisknout  e-mailem