Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté poskytli profesionální předlékařskou první pomoc

KONSTANTINOVY LÁZNĚ - Muže oživovali až do příletu záchranné služby. 

V sobotu (19.06.2021) navečer  přijalo operační středisko oznámení od ženy, která na  pozemku bývalého lomu, kde probíhala oslava narozenin s hudební produkcí, nalezla neznámého muže v bezvědomí. Operační důstojník ihned vyslal na určené místo hlídku Obvodního oddělení Konstantinovy Lázně a policisty pořádkové jednotky, kteří v okolí probíhající akce, které se účastnilo několik stovek lidí, vykonávali službu. Po příjezdu policisté pořádkové jednotky nprap. Marek Melišek (Školní policejní středisko KŘP PK) a prap. Milan Špitalský (Obvodní oddělení Plánice) shledali na zemi ležet muže, u kterého stálo několik osob, přičemž některé již  muži poskytovaly pomoc. Policisté ihned po zjištění zdravotního stavu muže zahájili nepřímou srdeční masáž srdce a 32letého muž oživovali, a to až do doby příletu přivolaných zdravotníků. Ti si následně muže převzali do své péče a transportovali ho do nemocnice. Ostatní přítomní policisté zjišťovali od přítomných osob veškeré související informace. Veškerými okolnostmi ohledně intoxikovaného muže se nadále zabývají kriminalisté Územního odboru Tachov.

Závěrem zbývá vyzdvihnout profesionální přístup policistů. Poděkování se policistům dostalo i od záchranářů, kteří jim vyslovili díky za příkladné podání první pomoci.

Jeden ze sobotních vzletů posádky Kryštofa 07 se odehrál po devatenácté hodině v lomu u Konstantinovych Lázních. Informace k případu byla - mladý intoxikovaný muž se zástavou oběhu. Po příletu na místo si letečtí zdravotníci převzali pacienta od přítomných policistů provádějících resuscitaci. Na místě se jim následně podařilo obnovit krevní oběh a muže transportovali intubovaného a řízeně ventilovaného v kritickém stavu na Emergency FN Plzeň. Děkujeme Policii ČR za příkladné podání první pomoci a za asistenci výjezdové skupině při rozšířené resuscitaci.

https://www.facebook.com/…d=n

Zdroj: facebook: Letecká záchranná služba Armády České republiky


por. Bc. Hana Kroftová
22. června 2021

Odkazy do noveho okna

1 Melišek, Špitalský (1)

1 Melišek, Špitalský (1) 

Detailní náhled

2 Melišek, Špitalský (4)

2 Melišek, Špitalský (4) 

Detailní náhled

3 Tachovsko, 19.06.2021 (1)

3 Tachovsko, 19.06.2021 (1) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem