Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté pokračují v bezpečnostním opatření

KRAJ VYSOČINA: V pátek v noci jsme řešili pouze jeden přestupek 

I když v pátek na Mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě probíhal tréninkový den, policisté pokračovali v bezpečnostním opatření. Pořádkové hlídky se zaměřily v průběhu dne i noci na preventivní působení ve městě a jeho okolí. Policisté monitorovali zejména okolí  Vysočina Arény,  ale  také ostatní lokality, kde se nacházejí ubytovací zařízení. V průběhu dne jsme nemuseli řešit žádné protiprávní jednání.
Dopravní policisté dohlíželi na plynulost silničního provozu v Novém Městě na Moravě a okolí. Ani dopravní hlídky nemusely řešit žádnou mimořádnou událost ani vyšetřovat žádnou dopravní nehodu. V sobotu časně ráno jsme přijali oznámení, že neznámý pachatel rozbil lahví výlohu na budově pekařství na Vratislavově náměstí v Novém Městě na Moravě. Policisté Obvodního oddělení v Novém Městě na Moravě případ zadokumentovali a řeší jej jako přestupek.
Dnes bezpečnostní opatření pokračuje. Dopravní policisté budou od ranních hodin na jednotlivých stanovištích zajišťovat plynulý příjezd fanoušků, regulovat příjezdy autobusů i osobních vozidel na vyhrazená parkoviště. V této souvislosti znovu vyzýváme všechny návštěvníky, aby pozorně sledovali dopravní znační a aby dbali pokynů policistů. Vzhledem k tomu, že dnešní závody začínají již hodinu po poledni, je zapotřebí, aby návštěvníci do Nového Města na Moravě přijeli s dostatečným, minimálně tříhodinových, předstihem.
I dnes budou v Novém Městě na Moravě a jeho okolí kromě dočasného svislého dopravního značení v provozu proměnné dopravní tabule, na nichž budou řidiči okamžitě informování o aktuálním vývoji v dopravě a situaci na vyhrazených parkovištích. Proměnné tabule ovládáme přímo z řídícího štábu, takže se na nich objevují velice rychle aktuální informace pro všechny řidiče, kteří do Nového Města a okolí přijíždějí.
kpt. JUDr. Dana Čírtková, vrchní komiasř
9. únor 2013

vytisknout  e-mailem