Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté podpořili dětské pacienty

HODONÍNSKO: Primářům oddělení předali finanční dar 

V pondělí dopoledne jsme v prostorách Územního odboru Policie ČR v Hodoníně přivítali ředitele a primáře dětských oddělení nemocnic v Hodoníně a Kyjově. Zavítali k nám, aby z rukou policistů převzali finanční dar, který má posloužit pro zpříjemnění pobytu dětských pacientů v nemocnici a také ke zkvalitnění péče o ně.
Celkově policisté mezi sebou na potřeby těchto oddělení vybrali částku 40 000 korun. Oba ředitelé nemocnic pak převzali každý polovinu z této částky. Samotný nápad s uspořádáním této sbírky se setkal s kladným ohlasem a většina policistů a občanských zaměstnanců přispěla nějakou částkou. Je zřejmé, že potřeby dětských pacientů jim nejsou lhostejné.
Primáři dětských oddělení pak přislíbili, že vybrané prostředky budou použity výhradně pro potřeby hospitalizovaných dětí a zlepšení lékařské péče. Proto se vyjádřili, že z těchto prostředků budou pro děti nakoupeny difusní pumpy.
Z naší strany byla ještě přislíbena i další spolupráce. Chtěli bychom dětské pacienty v nemocnicích navštěvovat. Při besedách jim například přiblížit práci policistů nebo probrat některá témata z preventivní oblasti, ať už to bude dopravní problematika nebo zásady bezpečného chování.
Naší snahou bude v budoucnosti podobnou sbírku ještě zopakovat. K tomu bychom chtěli vyzvat i jiné subjekty státní správy. Potřeby dětí by nám neměly být cizí.
 

nprap. Petr Zámečník

Foto / Deník

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem