Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté pátrali po pohřešovaných osobách

PELHŘIMOVSKO: Nezletilé děti i houbařky byly nalezeny  

V pátek přijali policisté na Pelhřimovsku tři oznámení o pohřešovaných osobách.
 
V pátek odpoledne se vydala 70 letá žena se svým bratrem na houby. Pohybovali se na Černovicku v okolí Stružek. Senioři se zabrali do hledání hub a žena se bratrovi náhle ztratila. Policisté z Kamenice nad Lipou zahájili pátrání v 15,30 hodin. Dvě dvoučlenné hlídky během necelé půlhodiny ženu našly v naprostém pořádku v lese m.č. Stružky.
 
Další houbařka se ztratila během hledání hub na Kamenicku v m.č. Johanka. Šedesátiletá žena vyrazila na houby s dcerou krátce po 15,30 hodině. Od Johanky se pohybovaly ve směru ke kopci Troják, kde se žena čtvrt hodiny po 16,00 hodině ztratila. Dvě kamenické hlídky, které ukončily pátrání po houbařce z Černovicka, proto ihned začaly pátrat po další pohřešované ženě. Ta došla až do obce Nová Ves u Božejova, kde se zorientovala a šla směrem k silnici I/34 a dále směrem na obec Pravíkov. Zde byla nalezena krátce před 18,30 hodinou. I tato žena byla zcela v pořádku, bez zdravotních problémů.
 
"Starší osoby by měly nosit mobilní telefony i při sběru hub. Senioři, kteří les neznají, se v něm nedokážou orientovat. Při procházce v lese u nich mohou nastat i zdravotní problémy. V těchto dnech se již také brzy stmívá a rychle se i ochlazuje. Večer a tma pak policistům velice ztěžují hledání po pohřešovaných osobách", informoval vedoucí obvodního oddělení z Kamenice nad Lipou. 
 
V předcházejících dvou případech, senioři mobilní telefon u sebe neměli. Nemohli si tedy zavolat o pomoc, nebo je nemohli kontaktovat jejich blízcí. V dalším případě však všechny tři osoby měly u sebe mobilní telefon. Jednalo se o tři děti, které však na volání rodičů a policistů nereagovaly. 
 
Pelhřimovští policisté pátrali po třech nezletilých dětech. Dvě dívky ve věku 15 a 12 let a jeden 13 letý chlapec se rozhodly, že po pátečním vyučování nepůjdou domů. Když děti nepřišly ve večerních hodinách, jeden z rodičů vše nahlásil na policii. Policisté po dětech začali pátrat v Pelhřimově po restauračních zařízeních, pátrali na autobusovém a vlakovém nádraží, v nemocnici, ale i na výpadovkách z města. Děti byly nakonec nalezeny několik minut po půlnoci hlídkou kriminalistů na jedné pelhřimovské ulici v blízkosti náměstí. "Děti využily pátečního odpoledne a večera k toulání bez nějakého cíle po Pelhřimově. Rodičům se děti neozvaly, na telefon nereagovaly, neoznámily jim, kde jsou nebo co dělají", dodal zástupce vedoucího obecné kriminality npor. Václav Slabý. Všechny tři děti byly po nalezení předány rodičům.
 

por. Bc. Hana Kotková, komisař
15. října 2012

vytisknout  e-mailem