Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté pátrali po 69leté seniorce

LIBERECKO - Seniorka po telefonu oznámila manželovi, že si chce vzít život. Policisté i s ostatními složkami IZS ji našli v pořádku. 

V sobotu 21. října 2017, krátce po 12 hodině oznámil na linku 158 muž pohřešování své 69leté ženy, která mu do telefonu vyhrožovala, že si chce vzít život. Společně s manželkou a s vnučkou byli na rekreační chalupě v malé obci v Podještědí na Českodubsku. V dopoledních hodinách však senior s vnučkou odjel na návštěvu do jiné vesnice, kdy jej během návštěvy kontaktovala telefonicky jeho žena a vyhrožovala sebevraždou. Muž neprodleně tuto informaci předal policistům, včetně informace, že se již v minulosti podobná situace stala. Poté, co se muž vrátil zpět na chalupu, zjistil, že se zde manželka skutečně nenachází a její mobilní telefon zůstal doma. Následně provedl v obci vlastní šetření, kdy manželku nikde nenašel.

Do pátrací akce po seniorce byli zapojeni policisté z obvodního oddělení Český Dub, kriminalisté z Liberce a policejní psovodi z Liberce a Jablonce nad Nisou a dále také horská služba. Pátrací akce byla úspěšná. Krátce před půl čtvrtou hodinou odpoledne policisté ženu nalezli v dané obci, kde spala ve výklenku vstupních dveří jednoho z rodinných domů. Žena byla v pořádku. Na místo byla přivolána Zdravotnická záchranná služba včetně lékaře, kdy byla předána dále do péče lékařů a převezena na vyšetření do Krajské  nemocnice Liberec.
 

23.10.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem