Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

AKTUALIZACE - Policisté obvinili z vraždy 28letého muže.

KRAJ - V sobotu večer měl 28letý muž napadnout nožem dvě ženy a ihned po činu utéct. Jedna z žen na následky zranění zemřela, druhá je v péči lékařů. Útočníka se podařilo vypátrat, zadržet a obvinit z násilného trestného činu. Nyní čeká na rozhodnutí o vazbě. 

AKTUALIZACE PŘÍPADU VRAŽDY A POKUSU VRAŽDY NA KUTNOHORSKU

Dne 5. července 2020 se policistům podařilo podezřelého 28letého muže, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání v souvislosti s násilným trestným  činem na Kutnohorsku, zadržet a umístit do policejní cely.  Následující den (6. 7. 2020), po provedení procesních úkonů, pak vrchní komisař Odboru obecné kriminality KŘP Středočeského kraje zahájil trestní stíhání pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vraždy podle § 140 odst. 1, 3 písm. a) trestního zákoníku, za což může být v případě rozhodování o vině před soudem ohrožen trestní sazbou od 15 do 20 let nebo výjimečným trestem. Dnešního dne (7. 7. 2020) bude Okresní soud v Kutné Hoře rozhodovat o vzetí obviněného do vazby. Navrženy byly všechny tři důvody, tedy aby se muž neskrýval, nepůsobil na svědky a trestnou činnost neopakoval. Motiv činu je předmětem dalšího vyšetřování, podle prvotních zjištění se však mohlo jednat o dlouhodobé osobní spory.

Událost se stala v sobotu 4. července 2020 krátce před desátou hodinou večerní v jednom z domů na Kutnohorsku. Podle zatím všeho napadl 28letý muž více jak dvěma desítkami bodných ran svou přítelkyni, její matce, která se snažila dceři pomoci, zasadil přes pět bodných ran. Starší z žen na následky zranění zemřela přímo na místě, mladší, vážně zraněná, ještě stačila vyběhnout před dům a přivolat pomoc. Podezřelý pak z místa utekl a policisté po něm pátrali. Zhruba po dvanácti hodinách od spáchání činu podezřelého zadržel v Nových Dvorech na Kutnohorsku policista v době osobního volna, který se předešlého dne podílel na pátrací akci po podezřelém.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
KŘP Středočeského kraje
oddělení tisku a prevence
7. 7. 2020

______________________________________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE:

Hledaný muž byl před 11. hodinou policisty nedaleko Kutné Hory vypátrán, zadržen a převezen na policejní služebnu k provedení dalších potřebných úkonů.

Děkujeme veřejnosti za spolupráci.

por. Mgr. Markéta Johnová
11:10 hodin 5.7.2020

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Středočeští policisté intenzivně pátrají po osmadvacetiletém muži, který je důvodně podezřelý, že v sobotu 4. července kolem 21:30 hodin v rodinném domě v Kutné Hoře zaútočil pravděpodobně kuchyňským nožem na svou třiatřicetiletou partnerku a její matku.

Třiašedesátiletá žena na místě zraněním podlehla. Mladší z poškozených byla převezena do nemocnice.

Podezřelý z místa utekl. Policisté po něm od včerejšího večera intenzivně pátrají. Na místo byl přivolán psovod se služebním psem. Do pátrací akce byl přizván také vrtulník letecké služby Policie České republiky. Bohužel se do současné doby nepodařilo muže vypátrat.

Je vysoký 175 cm, hubené postavy. Má  hnědé vlasy, modré oči, hnědou bradku. Bližší informace o jeho vzhledu a oblečení nejsou známé.

Žádáme každého, kdo by podezřelého viděl nebo věděl, kde se zdržuje, nechť okamžitě kontaktuje policisty na telefonním čísle 702 276 125 nebo 602 682 406. Volat můžete samozřejmě i na linku 158. Muž může být ozbrojený a nebezpečný, proto se jej nepokoušejte zadržet.

Další informace a fotografii naleznete na:
https://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=23080704200105

por. Mgr. Markéta Johnová
5.7.2020

vytisknout  e-mailem