Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté pátrají po muži, který v obchodním domě platil odcizenou platební kartou

BENEŠOVSKO – Tu spolu s dalšími věcmi odcizil téhož dne dosud neznámý pachatel z modré Felicie zaparkované na parkovišti v sázavské Poznaňské ulici. 

Již delší dobu pátrají sázavští policisté po neznámém muži, který v sobotu dne 17. června letošního roku platil v obchodním domě v Sázavě odcizenou platební kartou. Tady si krátce před desátou dopolední nakoupil cigarety v hodnotě kolem 1 500 korun. Karta ale nebyla jeho. Neznámý pachatel ji totiž krátce předtím odcizil z modrého vozidla tovární značky Škoda Felicia combi zaparkovaného na parkovišti v sázavské Poznaňské ulici, do kterého se vloupal. Současně si odnesl také mobilní telefon zn. Nokia Lumia včetně paměťové karty 32 GB, pánské hodinky zn. Xiaomi a finanční hotovost ve výši 800 korun. Majiteli tak způsobil škodu bezmála pět tisíc korun.

Zloděj, který se do vozidla vloupal, může být totožný s mužem, který v prodejně platil odcizenou platební kartou. Může se ale také jednat o dvě zcela odlišné osoby. Policie proto vyzývá všechny případné svědky, aby se co nejdříve přihlásili. Přivítají jak poznatky k samotnému vloupání do vozidla, tak i poznatky k totožnosti muže platícího v obchodě. Jeho podobu zaznamenaly kamery umístěné v prostorách prodejny. Jedná se o muže ve středním věku, který byl oblečen do tmavě modrého trika s krátkým rukávem a modrých džínů. Na nohou měl černé boty a na hlavě černou kšiltovku. Na zádech nesl černý batoh. Platil kartou VISA. Případná oznámení přijmou policisté obvodního oddělení Sázava osobně nebo na telefonu: 974 871 730, anebo operátoři na bezplatné lince tísňového volání 158.

Celý případ policisté vyšetřují jako trestný čin krádeže vloupáním a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě, že bude pachatel dopaden a odsouzen, mohl by strávit za mřížemi až dva roky.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
22. srpna 2017

Odkazy do noveho okna

neznámý pachatel

neznámý pachatel 

Detailní náhled

neznámý pachatel

neznámý pachatel 

Detailní náhled

neznámý pachatel

neznámý pachatel 

Detailní náhled

neznámý pachatel

neznámý pachatel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem