Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policisté pátrají hned po dvou řidičích

K následně popsaným dopravním nehodám došlo sedmnáctého a osmnáctého prosince letošního roku. 

K první dopravní nehodě došlo v devět hodin ráno, sedmnáctého prosince, v ulici Topolová v Praze 10. Tou dobou projížděl zmiňovanou ulicí, ve směru od ulice Práčská k ulici Jahodová, řidič motorového vozidla. Ve stejnou chvíli se snažil přejít jmenovanou ulici chodec, který do jízdního profilu vozovky vstoupil z pravé strany. Bohužel, rovnou pod kola právě projíždějícího vozu, kdy následoval střet s automobilem. Při tom chodec utrpěl zranění, pro která byl převezen záchranáři do nemocnice. Řidič vozidla z místa dopravní nehody odjel, aniž by chodci poskytl zákonem stanovenou první pomoc a vyčkal příjezdu policistů.
K druhé, dá se říci obdobné, situaci došlo o den později, tedy osmnáctého prosince v ulici Hviezdoslavova v Praze 4 Háje. Touto komunikací projížděl, kolem devatenácté hodiny, ve směru od ulice Výstavní k ulici Prašná blíže nezjištěný řidič. Ten nerespektoval, že po přechodu pro chodce u domu č.p. 26 jde muž, kterému má umožnit bezpečné přejití a srazil ho. Po kolizi z místa nehody i v tomto případě řidič ujel, aniž by chodci poskytl první pomoc.
 
Policisté dopravních nehod se stran obou dopravních nehod obrací touto cestou na širokou veřejnost, konkrétně na očité svědky událostí, aby svým svědectvím přispěli ke ztotožnění obou řidičů a objasnění popsaných událostí. Informace mohou pozorní spoluobčané předat policistům na telefonním čísle 974 827 704.

vytisknout  e-mailem